fbpx

Neamț: Campanie electorală deghizată într-un concurs pentru elevi

 

Prefectura Neamţ va derula, în perioada 6 – 21 mai 2019, un proiect intitulat ”Implică-te: fii puterea României” la care vor participa elevi din 11 şcoli şi licee din judeţ, a declarat, într-o conferinţă de presă, prefectul Daniela Soroceanu.

Potrivit sursei citate, proiectul îşi doreşte să promoveze valorile naţionale în context european şi în contextul provocărilor momentului, stimularea creativităţii şi abilităţilor de comunicare ale elevilor.

Videoclipul de promovare a concursului, postat de prefectul Daniela Soroceanu pe propria pagină de Facebook, arată, însă, mai degrabă ca un veritabil clip electoral: debutează cu vocea prefectului care povestește de ce ea, personal, a decis să se implice, continuă cu imagini de la diverse momente tragice (un accident, calamități naturale, chiar și o înmormântare), continuă cu un enunț despre cât de dezbinată este Europa, apoi este prezentat prefectul înconjurat de echipa sa.

Clipul conține o singură secvență cu școlarii cărora ar fi trebuit să se adreseze.

În schimb, există mai multe cadre în care prefectul apare la diverse acțiuni. De asemenea, în videoclip nu există nici măcar o singură frază despre obiectivele, regulamentul sau conținutul propriu-zis al concursului.

Potrivit legilor electorale, este interzisă campania electorală în școli.

"IMPLICĂ-TE: FII PUTEREA ROMÂNIEI!" este proiectul meu de suflet, cu și despre nemțeni!În perioada 06-21 Mai, voi lucra alături de sute de copii și tineri, din județul nostru, pentru a dezvolta spiritul civic de care avem nevoie în Europa🇪🇺Mulțumesc pentru sprijinul oferit de Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul Școlar Județean Neamț, Monitorul de Neamț și Roman

Publicată de Daniela Soroceanu pe Vineri, 3 mai 2019

„Nu întâmplător, acest proiect debutează în săptămâna în care sărbătorim Ziua Europei, pe 9 mai, marcând astfel valorile Uniunii Europene, demnitatea umană, libertatea, democraţia, egalitatea, statul de drept şi drepturile omului”, a declarat prefectul Daniela Soroceanu, citată de AGERPRES.

Prima secţiune a proiectului se intitulează „Implică-te! Salvează o viaţă!” şi are ca grup ţintă elevii din clasa a treia şi a patra.

A doua secţiune, „Puterea cuvântului”, este un concurs de creaţie prin realizarea unui ziar on-line, cu participarea elevilor din clasele a şaptea şi a opta.

A treia secţiune este intitulată „Pledoarie pentru România” şi constă într-un atelier de dezbateri între elevi ai claselor a 12-a.

Proiectul se va desfăşura în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ, unităţile şcolare selectate în urma tragerii la sorţi şi Grupul de presă Accent (editor al cotidianului Monitorul de Neamţ şi Roman). De asemenea, concursul este susținut de Guvernul României și de Ministerul Afacerilor Externe.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.