fbpx

Metode prin care un profesor își poate menține elevii motivați, pentru reușita la examen

de George Iftimie, profesor de matematică, Little London International Academy

Există mai multe modalități prin care un profesor poate motiva elevii care susțin examene în acest an. Mai jos, am enumerat câteva idei care s-ar putea dovedi utile:

  • Comunicați în mod clar așteptările: Înainte de a susține un examen, este important ca elevii să înțeleagă exact ce se așteaptă de la ei. Profesorul ar trebui să clarifice detaliile privind materialul care va fi examinat, formatul examenului, datele importante și modul în care vor fi evaluate lucrările.

 

  • Oferiți feedback constructiv: Atunci când elevii primesc feedback constructiv, se pot simți mai încrezători și mai bine pregătiți pentru examen. Profesorul ar trebui să ofere feedback regulat cu privire la progresele elevilor și să le ofere sugestii clare și constructive pentru îmbunătățirea performanțelor lor.

 

  • Încurajați implicarea activă: Implicarea activă în învățare poate ajuta elevii să fie mai motivați și să învețe mai eficient. Profesorul poate încuraja elevii să își pună întrebări, să ia notițe și să discute subiectele studiate în clasă cu colegii.

 

  • Inspirați prin exemple: Profesorul poate folosi exemple concrete și interesante pentru a-i inspira pe elevi și pentru a arăta modul în care materialul învățat se aplică în viața reală. Acest lucru poate ajuta elevii să înțeleagă importanța materiei și să se simtă mai implicați în procesul de învățare.

 

  • Oferiți resurse suplimentare: În plus față de materialul prezentat în clasă, profesorul ar putea oferi elevilor resurse suplimentare, cum ar fi articole, videoclipuri sau exerciții practice. Aceste resurse ar putea ajuta elevii să înțeleagă subiectele în profunzime și să se pregătească mai bine pentru examen.

 

  • Stabiliți obiective realizabile: Profesorul ar trebui să stabilească obiective clare și realizabile pentru elevi și să le ofere sprijinul necesar pentru a le atinge. Aceste obiective ar trebui să fie adaptate la nivelul fiecărui elev și să fie orientate către îmbunătățirea performanțelor.

 

  • Arătați încredere în elevi: Profesorul ar trebui să arate încredere în elevi și în capacitățile lor de a reuși la examen. Acest lucru poate ajuta elevii să aibă mai multă încredere în ei înșiși și să se simtă mai motivați să învețe și să își îmbunătățească performanțele.

 

În general, pentru a motiva elevii care susțin examene, profesorul trebuie să le ofere sprijin, feedback constructiv, resurse suplimentare și să îi inspire prin exemple concrete și interesante. Este important să se creeze un mediu de învățare pozitiv și să se stabilească obiective realizabile pentru fiecare elev în parte. În același timp, profesorul trebuie să arate încredere în capacitățile elevilor și să îi încurajeze să își pună întrebări și să se implice activ în procesul de învățare. Prin aceste strategii, elevii vor fi mai motivați să învețe și să obțină performanțe bune la examene.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.