fbpx

65 de lei, valoarea maximală a pachetului de rechizite pentru elevii din ciclul primar, din anul școlar următor

photo created by kstudio - www.freepik.com

Ministerul Educației anunță că a fost semnat ordinul de ministru prin care este aprobată valoarea maximală de preț pentru pachetele de rechizite școlare acordate elevilor.

Valoarea maximală a pachetelor de rechizite școlare ce se acordă elevilor începând cu anul școlar 2023-2024, așa cum a fost comunicată de minister:
➡ 65 de lei/pachet/elev din învățământul primar, crescută de la 25 de lei/pachet/elev, cât era până acum.
➡ 75 de lei/pachet/elev din învățământul gimnazial, de la 35 de lei/pachet/elev.
Repartizarea sumelor necesare inspectoratelor școlare pentru achiziția pachetelor de rechizite școlare se face anual, prin Notă aprobată de conducerea Ministerului Educației, pe baza estimărilor transmise de inspectoratele școlare.
Direcţia Generală Învăţământ Preuniversitar, Direcţia Generală Economică, inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti şi unităţile de învăţământ preuniversitar duc la îndeplinire prevederile respectivului ordin.
Legislația cu privire la acest subiect:

În vederea stimulării prezenței la școală, în anul 2002 a fost lansat Programul Rechizite şcolare, adresat elevilor din învăţământul de stat, primar şi gimnazial, cursuri de zi. La începutul fiecărui an școlar se distribuie pachete cu rechizite școlare specifice fiecărei clase.

Componenţa pachetelor de rechizite şcolare care se acordă elevilor se stabilește în baza Metodologiei de aplicare a prevederilor Legii nr. 126/2002 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 33/2001 privind acordarea de rechizite şcolare.

Prin cererea de finanțare depusă de Ministerul Educației, la începutul lunii septembrie 2017, a fost aprobată, începând cu anul școlar 2017 – 2018, achiziționarea de rechizite pentru preșcolari, respectiv suplimentarea cu ghiozdane a pachetelor de rechizite ce se acordă elevilor din ciclul primar și gimnazial, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) 2014-2020, 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.