fbpx

Mesajul mamei unui elev din clasa a opta către ministrul Andronescu: ”Nu vă bateți joc de copiii noștri!”

Psihologul Andreea Talmazan, mama unui elev care urmează să susțină Evaluarea Națională, i-a adresat un mesaj public ministrului Ecaterina Andronescu, în care vorbește despre deficiențele sistemului de învățământ și efectele lor asupra copiilor.

Reacția mamei vine în urma informațiilor apărute în spațiul public, potrivit cărora elevii din București care obțin la Evaluarea Națională o notă sub 7,84 vor fi repartizați la școli profesionale.

Reluăm mesajul integral, cu acordul autoarei.

Doamna Andronescu Ecaterina,

Sunt părintele unui copil care anul acesta încheie clasa a VIIIa. În timp ce vă scriu el se află la banchetul pe care îl merită, alături de colegii și profesorii săi. În timp ce petrecerea începea, printre părinții prezenți a început un zumzet și îngrijorarea s-a instalat pe fețele lor. Am citit și eu ce v-a mai trecut prin minte pentru reforma asta în învățământ.

Haideți să vă spun ceva. Copiii aceștia nu au nicio vină că adulții au ales să-și bată joc de țara asta. Iar una dintre consecințe este faptul că ați ajuns din nou în fruntea unui minister pe care l-ați condus cum l-ați condus și în anii în care i-ați mai ocupat fotoliul.

Copiii aceștia au trăit într-o presiune continuă în ultimii patru ani, din cauza unei programe care NU VREA și NU VREA să se modernizeze, din cauza unor profesori care au rămas ancorați într-o mentalitate comunistoidă și pentru care „îi ard la note” este singura modalitate prin care înțeleg să predea.

Copiii aceștia pur și simplu nu mai au timp pentru pasiuni, pentru a se dezvolta personal și pentru a se pregăti pentru lumea în care urmează să trăiască, să muncească și să iubească.

Copiii aceștia oricum TRĂIESC un stres în fața unui examen care nici acum, în 2019, nu încearcă să le pună în valoare modul în care ei gândesc. Dacă în vremea lui Ceaușescu învățam comentarii pe dinafară la română, ei învață scheme argumentative. Și dacă cumva scapă un singur argument, unul singur, sunt depunctați. Acest examen nu are nimic în comun cu creativitatea. Nu are nimic în comun cu personalitățile lor. Nu are nimic în comun cu realitatea lumii în care trăim.

Și peste toate acestea ce faceți? Aduceți un STRES ÎN PLUS?

Doamnă, sunt mama unui copil bun, înțelept și cu foarte mult bun simț. Și pentru că nu mi-am permis vreodată să-mi bat joc de el, VĂ SOLICIT SĂ NU VĂ BATEȚI JOC DE COPIII NOȘTRI! Nu cu o lună înainte de examen! NICIODATĂ!

LE: Părinților, adulților ieșiți la vot! Ca să nu mai ajungem în situații în care să ne simțim neputincioși. Votul este puterea din fiecare dintre noi în fața unor politicieni corupți, incompetenți și total deconectați de la realitatea pe care noi și copiii noștri o trăiesc!

Citește și

Vloggerul Selly: ”Eu ies la vot!”