Anunț neobișnuit: Spitalul orășenesc Săveni cere studii universitare pentru postul de spălătoreasă

Sursă foto: Botoșani Necenzurat

Spitalul orășenesc Săveni este beneficiarul unui anunț la mica publicitate în ziarele botoșănene care conține o condiție mai puțin obișnuită: pentru postul de spălătoreasă sunt cerute studii superioare universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă, în domeniul financiar-contabil.

Educație Privată a contactat conducerea spitalului din Săveni. ”Este o greșeală, anunțul nu a fost redactat de noi ci, probabil, de cei de la Spitalul Județean. Ei se ocupă de obicei de anunțurile de recrutare. Mi-au spus și mie colegele că au văzut acest anunț și s-au amuzat. Bine că n-au cerut studii la Oxford pentru acest post! O să vedem ce s-a întâmplat și cine a greșit o să corecteze”, ne-a declarat Elena Ioniță, medicul coordonator al spitalului din Săveni.

Situația a fost abordată în cheie ironică și de presa din Botoșani: ”Se pare că posturile la stat au devenit atât de căutate încât candidaţii sunt nevoiţi să îndeplinească condiţii de participare la concurs greu de imaginat pentru o minte normală. Spre exemplu, Unitatea de Asitenţă Medico-Socială din Săveni a scos la concurs un post de spălătoreasă pentru care candidaţii trebuiesc să îndeplinească condiţii mai aspre decât pentru ocuparea unui post de director de bancă. (,,,)Evident că la aşa studii se va da şi un examen pe măsură constând într-o probă scrisă şi una de tip interviu.  Candidaţii vor trebui probabil să expună o proiecţie de buget, bine fundamentată, din care să rezulte rufele murdare ale spitalului se pot spăla cu cheltuieli minime folosind doar apă de ploaie, magla şi săpunul “Cheia”, comentează publicația Botoșani Necenzurat.