fbpx

Ecaterina Andronescu, confruntată în Sibiu: ”Dumneavoastră aveți WC în curte?! Cum a fost posibil ca un copil să moară înecat în rahat?!”

Aflată în vizită la Sibiu, ministrul Ecaterina Andronescu a avut un schimb acid de replici cu mai mulți localnici care au așteptat-o să iasă din sediul PSD din oraș, după o conferință de presă. Protestatarii au întrebat-o de ce autoritățile nu anunță măsuri decât după evenimente tragice, precum moartea copilului căzut în toaleta de la grădiniță. ”Dumneavoastră aveți WC în curte?”, a întrebat-o unul dintre cei prezenți. Andronescu a răspuns că, din punct de vedere administrativ, unitățile școlare se află în subordinea Primăriilor. ”Dar dumneavoastră, personal, ce ați făcut concret?!”, i-a replicat protestatarul.

Alte reproșuri duse Ecaterinei Andronescu, în timpul confruntării verbale:

”Ce părere aveți că în România anului 2019 sunt copii care mor înecați în rahat?”

„Cât de responsabilă sau vinovată vă simțiți dvs. de starea învățământului românesc și de copiii care mor înecați în rahat?”

„Eu vin aici la dvs. după 2 zile de dialog cu miniștrii Educației din Uniunea Europeană și din acest dialog am înțeles că aproape toți se confruntă cu aceleași lucruri cu care ne confruntăm și noi”, a răspuns Andronescu.

Potrivit publicației turnulsfatului.ro, lângă Andronescu au asistat președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif, și senatorul Nicolae Avram, care au intervenit și ei cu replici: „Rahatul e al vostru, nu-i al nostru”, a spus Avram, iar Trif a ținut să spună că „sunt copii împușcați, domnule, tocmai în țări civilizate, că tot vorbeați de tragedii”.

Momentul a fost postat pe Facebook de pagina una dintre persoanele participante la protest.

https://www.facebook.com/tdenisse31/videos/1964718733632433/