fbpx

Marius Nistor cere mobilizare masivă la protestul de mâine

Marius Nistor, preşedintele FSE Spiru Haret, a anunţat că protestul anunțat pentru mâine nu va fi anulat şi a cerut mobilizare masivă din partea angajaților în Educație.

„Categoric. Va fi proba de maturitate a colegilor mei din învățământ. Și solicitarea mea este să participe masiv, venind cu demnitate să-și prezinte nemulțumirile, să se facă din nou auziți de cei care au putere de decizie,” a declarat Marius Nistor la Digi24.

„Indiferent câţi colegi vor fi în grevă, câţi rămân şi câţi ies, nemulţumirea rămâne, și va afecta societatea pe termen lung. În această perioadă, de peste 2 săptămâni, de negocieri, cu o comunicare mai mult decât tendenţioasă din partea guvernanţilor, nu a făcut altceva decât subminarea credibilităţii politicienilor. Cu cât au amânat mai mult rezolvarea problemelor legitime ale colegilor noştri, cu atât mai mult au crescut nemulţumirile, tensiunile şi neîncrederea în ce ar putea să facă”, a adăugat Marius Nistor.

Primăria Municipiului București a aprobat cererea sindicatelor din învățământ de a organiza al doilea marș de protest. 20.000 de angajați din educație sunt așteptați la evenimentul care se va desfășura vineri, 9 iunie, între orele 11:00 și 16:00, conform documentelor oficiale.

Programul protestului anunțat de sindicate:

– între orele 11:00 – 12:00, adunarea participanților în Piața Victoriei, respectiv Bd-ul Kiseleff, perimetrul cuprins între str. Arh Ion Mincu și Piața Victoriei;

– între orele 12:00 – 12:30, adunare publică în Piața Victoriei, perimetrul cuprins între prelungirea Bd-ul Aviatorilor, Parcul Kiseleff, Calea Victoriei, prelungirea Bd-ul Iancu de Hunedoara;

– între orele 12:30 – 15:00, deplasare pe traseul Piața Victorieil Bd-ul Nicolae Titulescu – urcare pod Basarab – strada Grozăvești Bd-ul Geniului sensul de mers dinspre Bd-ul Iuliu Mnaiu către Piața Răzoare – punct final Statuia Leu;

– între orel 15:00 – 15:30, adunare publică pe Bd-ul Geniului în proximitatea Statuii Leu;

– între orele 15:30 – 16:00, defluirea totală a participanților.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.