fbpx

ULTIMA ORĂ. Al doilea marș de protest al angajaților din educație are loc vineri

Primăria Municipiului București a aprobat cererea sindicatelor din învățământ de a organiza al doilea marș de protest. 20.000 de angajați din educație sunt așteptați la evenimentul care se va desfășura vineri, 9 iunie, între orele 11:00 și 16:00, conform documentelor oficiale.

Programul protestului anunțat de sindicate:

– între orele 11:00 – 12:00, adunarea participanților în Piața Victoriei, respectiv Bd-ul Kiseleff, perimetrul cuprins între str. Arh Ion Mincu și Piața Victoriei;

între orele 12:00 – 12:30, adunare publică în Piața Victoriei, perimetrul cuprins între prelungirea Bd-ul Aviatorilor, Parcul Kiseleff, Calea Victoriei, prelungirea Bd-ul Iancu de Hunedoara;

– între orele 12:30 – 15:00, deplasare pe traseul Piața Victorieil Bd-ul Nicolae Titulescu – urcare pod Basarab – strada Grozăvești Bd-ul Geniului sensul de mers dinspre Bd-ul Iuliu Mnaiu către Piața Răzoare – punct final Statuia Leu;

– între orel 15:00 – 15:30, adunare publică pe Bd-ul Geniului în proximitatea Statuii Leu;

– între orele 15:30 – 16:00, defluirea totală a participanților.

Guvernul a anunțat astăzi că va adopta un Memorandum privind majorările salariale acordate personalului din Educație prin noua Lege a salarizării. Memorandumul este un act fără putere de lege, nu are o valoare imperativă și reprezintă doar un acord la nivel de ministere. 

Conform comunicatului, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a cerut Ministerului Educației și Ministerului Muncii și Solidarității Sociale promovarea la nivelul Guvernului a unui Memorandum privind majorările salariale acordate personalului din Educație prin noua Lege a salarizării, în urma discuției telefonice purtate cu reprezentanții sindicatelor din sistemul de învățământ.

Memorandumul va fi adoptat în ședința Executivului de mâine, 8 iunie 2023, și va fi publicat în Monitorul Oficial al României, pentru a consolida garanțiile guvernamentale privind prioritizarea Educației în viitoarea grilă de salarizare și utilizarea ca sistem de referință a salariului mediu brut pe economie pentru salariul debutantului/asistentului universitar.

Garanțiile guvernamentale incluse în Memorandum sunt asumate și la nivelul Coaliției de guvernare, ai căror lideri și le-au însușit în cadrul unui Angajament politic.

Memorandumul poate fi consultat aici.

 

2 comments

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.