fbpx

DOCUMENT Bursele elevilor nu sunt afectate de grevă, anunţă Ministerul Educației

foto: dreamstime.com/stock-photo-empty-classroom-interior-wooden-desks-chairs

Bursele elevilor nu vor fi afectate de grevă, transmite Ministerul Educației, într-o adresă către ISJ-uri, obținută de Educație Privată.

Potrivit documentului, elevii care întrunesc condițiile de acordare a burselor și a drepturilor financiare beneficiază de acestea inclusiv pe perioada grevei.

Adresa poate fi citită, integral, aici:

Adresa judete_MB_burse si drepturi financiare

 

Pe de altă parte, statele de plată a salariilor din învățământ pentru luna mai se întocmesc având la bază timpul efectiv lucrat, a transmis Ministerul Educației, astăzi, către inspectoratele școlare județene.

Potrivit documentului, inspectoratele școlare județene/ISMB, la validarea statelor de plată a salariilor, vor verifica respectarea întocmirii corecte a acestora de către unitățile de învățământ preuniversitar de stat, pe baza timpului efectiv lucrat, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

Educație Privată prezintă textul adresei primite de ISJ-uri:

”Vă rugăm să vă asigurați că drepturile salariale aferente lunii mai 2023 sunt corect calculate și în concordanță cu documentele din care rezultă atât prezența la unitatea de învățământ, cât și desfășurarea activităților prevăzute în fișa postului, conform legii. Astfel, statele de plată a salariilor se întocmesc având la bază timpul efectiv lucrat.
Inspectoratele școlare județene/ISMB, la validarea statelor de plată a salariilor, vor verifica respectarea întocmirii corecte a acestora de către unitățile de învățământ preuniversitar de stat, pe baza timpului efectiv lucrat, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.
De asemenea, vă rugăm să vă asigurați că, la termenul legal stabilit, respectiv 14.06.2023, se va efectua plata drepturilor salariale aferente lunii mai 2023, conform prevederilor legale în vigoare.”

Adresa este disponibilă, în original, aici:

Adresă salarii luna mai

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.