fbpx

Manifest pentru educație sexuală

de Marcel Bartic, profesor manifest

Stimați membri ai Parlamentului României,

În țara noastră sunt, în acest moment, 18000 de adolescente care au rămas însărcinate. Suntem pe primul loc din Europa la acest capitol. 9 din 10 băieți și 6 din 10 fete au accesat conținut pornografic până la vârsta de 18 ani. Unul din patru tineri a contractat o boală cu transmitere sexuală și avem cea mai mare incidență și mortalitate din cauza cancerului de col uterin din Uniunea Europeană.

Sunteți mulțumiți? Simțiți că v-ați făcut datoria față de generațiile astea de copii? Dormiți bine noaptea? Hai, mai spuneți cum apărați dumneavoastră inocența copiilor. Spuneți ceva despre valori, tradiție, principii etice și religioase. Cu voce tare, așa, că poate vă dați seama cât de ridicol sună toate astea în aceeași frază în care apar 18000 de minore însărcinate. Dar de ce avem numărul ăsta așa mare, doamnelor și domnilor? Cum, n-au funcționat principiile, valorile și tradiția? N-a funcționat dreptul părinților de a decide în funcție de convingerile religioase? Nu se poate. Ceva nu iese la socoteală. 

Sau poate doar nu vă pasă.

Așa-i, nu? Nu vă interesează. Pentru că știu sigur că sunteți conștienți de statisticile de mai sus. Ba chiar, undeva în adâncul conștiinței, realizați și dumneavoastră că sunt reale și că gogomăniile conservatoare cu sexomarxismul sau revoluția sexuală nu sunt altceva decât obsesiile unor exaltați. Nu vreți, pur și simplu, să vă aprindeți paie în cap cu grupurile de radicali și fundamentaliști religioși. Vă e teamă de ei și de scandalul pe care l-ar putea face. De asta avem noi acum 18000 de minore însărcinate? Pentru că vreți să vă protejați interesele politice? Să fie liniște, să nu se supere nimeni, să puteți negocia pe alte subiecte care vi se par mai importante? Bravo. Înseamnă că vă asumați și costurile acestei decizii.

Doamnelor și domnilor parlamentari,

Educația sexuală nu înseamnă sex. 

Educația sexuală, iertați-mă, tot repet sintagma ca să vedeți că nu mușcă, se referă la noțiuni biologice și de cunoaștere a propriului corp, informații legate de contracepție și prevenirea bolilor cu transmitere sexuală. Se referă la media online și sexualitate, consimțământul actului sexual, abuzuri și violență sexuală,  violență domestică, orientare sexuală,  iubire, căsnicie și parteneriat. Acest gen de cunoștințe sunt gândite în funcție de vârsta copiilor și de capacitatea lor de înțelegere. Nu vă faceți griji, băieții nu-și vor descoperi latura feminină în urma acestor cursuri pentru simplul fapt că acest lucru este un dat biologic. Nu o spun eu, o spun toate studiile și cercetările făcute din anii ’70 încoace. Vor învăța, mai degrabă,  că nu înseamnă nu. Că felul în care se îmbracă fetele nu reprezintă o invitație la sex. Că distribuirea pe WhatsApp sau rețele sociale ale unor poze in ipostaze intime ale unor colege constituie infracțiune și se pedepsește conform legii. Că viața sexuală nu e ca-n filmele pentru adulți și că nu de acolo trebuie să-și ia standardele. Fetele vor ști sa se ferească de prietenii făcuți pe Instagram sau TikTok care le cer poze nud. Vor ști să recunoască un abuz chiar și atunci când acesta are loc acasă.  În familie. V-am scandalizat? Vai de mine. Îmi pare rău. Uitați-vă la câte cazuri de incest și  molestare a unor minore există în România. De acolo vreți dumneavoastră să luați acordul pentru orele de educație  sexuală? Eu nu m-aș grăbi. E absurd și meschin, de asemenea,  să vă temeți că aceste cursuri ar induce dorința de sex în rândul copiilor. Mai rău decât e acum, cu statisticile pe care le avem, nu poate fi. 

Educația sexuală nu contravine cu nimic convingerilor religioase pentru că se referă la cu totul altceva. Faptul că un copil este conștient de pericolele la care se poate expune nu îi anulează valorile și principiile transmise în familie. Îl fac doar mai precaut și mai conștient de un capitol important al vieții  lui. Sexualitatea. Atât. 

Cu fiecare zi în care întârziați să le oferiți copiilor acest gen de educație,    vă faceți vinovați de fiecare dintre cazurile expuse mai sus. Purtați responsabilitatea a mii de destine frânte, a unor vieți distruse și a unor generații crescute în ignoranță și promiscuitate. 

Pentru ce? 

Pentru liniștea politică?

A meritat să sacrificați 18000 de fete care puteau să-si vadă acum de școală? Să se bucure de copilăria și adolescența lor în siguranță?

Doamnelor și domnilor parlamentari, 

O dată,  măcar o dată,  acționați conform principiilor dictate de rațiune și de viața reală a societății pe care pretindeți că o reprezentați. 

Adevăratul atentat la inocența copiilor este lipsa de cunoaștere. 

2 comments

  1. K'melia spune:

    Și, domnilor și doamnelor parlamentari la numărul acestor 18000 de adolescente devenite mame adăugați și o altă statistică și pe aceea a 3 din patru prădători sexuali judecați pentru sex cu un minor în loc de viol! Adăugați și statistica care spune că din 788 de abuzatori și molestatori de minori au ajuns în pușcărie 4!!!

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.