fbpx

Dosarul în care doi jurnaliști Libertatea erau acuzați de fosta directoare a Colegiului Goethe, clasat de Procuratură

Dosarul deschis după ce fosta directoare a Colegiului Goethe, Ramona Costache, a depus reclamație pentru că Libertatea a scris că nu stăpânește limba germană a fost clasat de Procuratură, anunță publicația.

Jurnaliștii fuseseră reclamați pentru violarea vieții private și violarea secretului corespondenței. Vineri, 11 iunie, procurorul Ion Rascotă a închis cazul.

După mai multe plângeri și chiar un proces din partea mai multor părinți și elevi ai liceului, nemulțumiți de Costache, aceasta a fost sunată de Libertatea pentru o discuție care avea să se dovedească lămuritoare.

Jurnaliștii i s-au adresat în limba germană și i-au spus că discuția este înregistrată. Fosta directoare a articulat cu greu câteva cuvinte în germană. Ulterior, jurnaliștii Libertatea i-au adresat mai multe solicitări scrise, fără a primi vreun răspuns înaintea publicării articolului. 

Apoi, Costache i-a dat în judecată pe cei trei ziariști care au scris materialul, iar pe numele a doi dintre ei a făcut plângere penală pentru violarea secretului corespondenței și violare a vieții private.

Jurnaliștii Libertatea au fost chemați la Secția 4 Poliție din Sectorul 1, unde au dat declarații în legătură cu cazul încă de anul trecut. Ei au fost însoțiți de avocatul Diana Hatneanu.

Costache nu mai ocupă funcția de directoare a Colegiului Goethe din luna ianuarie 2021.
„A fost o decizie venită în urma expirării mandatului său. Doamna Costache și-a depus dosarul pentru a fi renumită, dar Consiliul de Administrație a ales pe altcineva”, a declarat pentru Libertatea, la vremea respectivă, șeful Inspectoratului Școlar din București, Ionel Pușcaș.
Costache nu mai ocupă funcția de directoare a Colegiului Goethe din luna ianuarie 2021.
„A fost o decizie venită în urma expirării mandatului său. Doamna Costache și-a depus dosarul pentru a fi renumită, dar Consiliul de Administrație a ales pe altcineva”, a declarat pentru Libertatea, la vremea respectivă, șeful Inspectoratului Școlar din București, Ionel Pușcaș. Procuratură

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.