fbpx

Szekely: Elevii nu trebuie să învețe special pentru testarea standardizată. ”Hai să vedem temperatura reală din sistemul de învățămât”

Radu Szekely, consilier al ministrului Educației, spune că testele standardizate vor arăta temperatura reală din sistemul de învățământ, iar elevii nu trebuie să învețe special pentru această evaluare.

”Elevii nu trebuie să înveţe special pentru evaluarea standardizată. De fapt, niciodată nu trebuie să învățăm pentru acest tip de evaluare. Învățăm pentru a dezvolta un anumit tip de competențe, iar instrumentul de evaluare ne arată unde suntem cu acele competențe, la  ce nivel și ce va trebui să învățăm după, pentru a corecta Nu trebuie să demonstrăm nimic. Apropo de a măsura. Țin minte, când eram elev și îmi doream să chiulesc de la anumite ore și îmi măream temperatura, încercam tot felul de tertipuri ca să îmi crească temperatura. Cam același lucru ar fi și aici. Adică hai să vedem care este temperatura reală în sistemul de învățământ și apoi să vedem dacă trebuie sau nu trebuie corectată situația”, a declarar Szekely, la dezbaterea despre evaluarea standardizată organizată de Educație Privată.

”Dacă ne uităm numai la examenele naționale și la numărul mare de note modificate în urma contestațiilor, am putea spune să subiectivitatea notării este o problemă de sistem. Însă există un nivel de subiectivitate pe mai multe paliere: în  elaborarea subiectelor de testare și felul în care se organizează evaluarea elevului, pentru că, deocamdată, noi,, în sistemul de învățământ, nu avem standarde de evaluare bine definite pe toate disciplinele și pe toate nivelurile de competențe. Acolo este foarte mult de lucru . Trebuie să  elaborăm aceste standarde, pe care profesorul să le aibă la îndemână, pentru ca profesorii să știe să evalueze coerent”, a explicat Szekely.

1 comment

  1. Anca Jeescu spune:

    La ce vedem temperamentul? La istorie? Când testele PISA și toată UE merge pe STEM?
    Sincer, sunteți cam penibili.
    Se înțelege dedicația, dar sa i sistați cu să vedem valoarea….

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.