fbpx

”M-am vaccinat ca să-mi îmbrățișez singura bunică. Pe cealaltă mi-a răpit-o COVID-ul”

Sabina, o elevă în vârstă de 16 ani, a explicat de ce a luat decizia să se vaccineze: pentru a-și îmbrățișa singura bunică pe care o mai are.

Mesajul ei a fost preluat de pagina Ro Vaccinare, administrată de CNCAV:

Sabina este unul dintre adolescenții care își poartă visele în buzunar, cu gândul la un viitor mai bun, trăit in normalitate. O tânără de doar 16 ani care astăzi a ales să se vaccineze pentru siguranța ei și a celor dragi.
„Am 16 ani, sunt din Bacău și m-am vaccinat pentru că vreau să merg din nou la școală, să mă întâlnesc cu prietenii și nu în ultimul rând să-mi îmbrățișez singura bunică pe care o mai am, căci pe cealaltă mi-a răpit-o COVID-ul.” Sabina
Dragă Sabina, ești un exemplu pentru noi toți, iar gestul tău reprezintă încă un pas către libertatea mult așteptată, trăită și simțită dincolo de măști!

 

Centrele unde se face vaccinare fără programare, anunțate de CNCAV:

🆓 Vaccinare fără programare (7 mai):
– Drive-Thru Timișoara (ora 10.00);
– Drive-Thru Deva – vinerea verde, dedicată cicliștilor (ora 13.00);
– Maraton Vaccinare la Castelul Bran (ora 14.00);
– Maraton Vaccinare București (ora 16.00).
🆓 Vaccinare fără programare (8 mai):
– în toate centrele de vaccinare din țară, în funcție de disponibilitatea locurilor și a dozelor de vaccin*;
– Maraton Vaccinare MApN – 24/24 în 7 spitale militare din București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara și fără programare, în limita locurilor disponibile, în Focșani, Galați, Pitești și Sibiu;
– Drive-Thru Bistrița (ora 08.00).
✅ Vaccinul administrat: Pfizer
ℹ️ Evenimentele organizate de autoritățile centrale și locale le puteți găsi la: https://vaccinare-covid.gov.ro/evenimente-rovaccinare/.
*Vaccinarea fără programare:
➢ În limita capacității centrelor și a dozelor disponibile;
➢ Cu utilizarea bonurilor de ordine eliberate în centre;
➢ Pe tot parcursul programului centrului, pentru persoanele de peste 60 de ani;
➢ După ora 14.00, pentru populația generală, cu vârsta sub 60 ani
Începând de sâmbătă, 8 mai, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze și au documente de identitate valabile se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare.
Populația generală cu vârsta de până în 60 de ani care dorește să se vaccineze se va putea prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14.00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin. Important de reținut este faptul că prezentarea persoanelor se poate realiza la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat, iar imunizarea efectivă și timpul așteptare pot fi condiționate de capacitatea centrului respectiv și de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru.
Informații detaliate găsiți pe platforma națională de informare: https://bit.ly/3nOgZpDs
singura bunică

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *