fbpx

Ligia Deca anunță introducerea unui prag pentru bursele de merit, de anul viitor

Ministerul Educaţiei vrea să modifice criteriile de acordare a burselor, dar de anul viitor. Ligia Deca a anunţat ieri, la prezentarea rezultatelor testelor PISA, că va fi introdus un prag de medie pentru bursele de merit.

Totodată, va apărea o nouă bursă pentru susţinerea copiilor care învaţă mai bine decât colegii lor. Bursa de rezilienţă va premia progresul unui copil și se va acorda doar primilor 30% din clasa si cu media mai mare de 7. Bursa de reziliență va fi mai mică decât cea de merit, potrivit Observator.

Măsurile anunțate vin în urma revoltei elevilor şi părinţilor, din cauza situaţiilor în care aproape 8.500 de elevi cu medii sub 5 primesc anul acesta 450 de lei pe lună drept bursă de merit.

Ministra ia în calcul şi modificarea sumelor alocate pentru bursa de merit, care ar urma să ajungă, de anul viitor, la copiii care au media mai mare decât 9.50 sau rezultate deosebite la concursuri si olimpiade nationale, si nu pentru primii 30% din clasă, cum se întâmplă acum.

„Ne gândim să facem unele ajustări care să țină de un prag de medie și de diferențierea între bursă de merit, care să însemne un prag de medie foarte ridicat, împreună cu performanța la concursuri și olimpiade și o bursă de reziliență pentru copiii care reușesc să învețe mai bine decât colegii lor din clasă. Ne dorim ca în mod cumulat bursa de merit și bursa de reziliență să însemne 30% din elevii unei clase. Valoarea va fi discutată odată cu bugetul de anul viitor”, a declarat ministra Ligia Deca, potrivit Știrile TVR.

Gelu Duminică: Să ia bursă de merit un elev cu media 5 nu e drept față de cel cu 9,90, însă e echitabil

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.