fbpx

Landurile germane pot decide dacă masca devine din nou obligatorie în școli

Landurile germane

Guvernul german a anunțat că măsurile minime de protecție împotriva coronavirusului rămân în vigoare în toamna și iarna care urmează. Cele 16 landuri ale Germaniei vor putea adopta propriile reguli și să solicite purtarea măștii inclusiv în școli, pentru elevi începând cu clasa a cincea, dacă situația se va agrava. Experții se așteaptă ca numărul cazurilor de COVID-19 să crească din nou, pentru că oamenii vor petrece mai mult timp în interior, potrivit The Washington Post.

Măștile și prezentarea dovezii unui test negativ pentru coronavirus vor fi obligatorii din octombrie până la începutul lunii aprilie în spitale, centre pentru vârstnici și alte instituții care îngrijesc persoane vulnerabile. De asemenea, masca va fi necesară în avioane, trenuri și autobuze.

Cele 16 landuri ale Germaniei au autoritatea de a-și adopta propriile reguli, în funcție de cât de grav afectează virusul aceste zone, și autoritățile ar putea decide să solicite măști în transportul public local, în școli pentru elevi începând cu clasa a cincea și la evenimentele publice organizate în interior.

Școlile, închisorile sau adăposturile pentru solicitanții de azil pot implementa din nou teste regulate dacă numărul cazurilor de COVID-19 crește, au declarat miniștrii sănătății și ai justiției din Germania într-o declarație comună. Guvernul plănuiește și o campanie de vaccinare de toamnă.

„Germania ar trebui să fie mai bine pregătită pentru următoarea iarnă împotriva coronavirus”, a spus ministrul Sănătății Karl Lauterbach, citat de publicația The Washington Post.

Ministrul Justiției Marco Buschmann a declarat că se va depune un efort special pentru a menține școlile deschise, în timp ce statele „vor putea impune o cerință de mască în școli doar dacă acest lucru este necesar, pentru a putea continua predarea cursurilor în clase. Copiii au dreptul la educație școlară și la o zi de școală cât mai lipsită de griji. Prin urmare, închiderea școlilor nu trebuie permisă”, a declarat Buschmann.

Măsurile vor trebui aprobate de parlament, însă cel mai probabil vor trece de vot, precizează jurnaliștii străini.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.