fbpx

Rafila: Recomandăm cu tărie masca de protecție în grădinițe, școli, universități. Obligația dispare

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat că obligația de a purta masca de protecție dispare, înceoând de mâine, inclusiv pentru spațiile închise. Autoritățile recomandă, însă, ca aceasta să fie purtată în spațiile închise și aglomerate, inclusiv în școli, grădinițe sau universități.

Declarații făcute de ministrul Sănătății:

Faptul că Guvernul a hotărât ridicarea stării de alertă se ajunge într-o situație nouă, în care toate restricțiile vor fi ridicate.

Se renunță în primul rând la utilizarea măștii atât în spațiile exterioare, cât și în cele interioare nu va mai fi obligatorie, ea este necesară.

Purtarea măștii de protecție în spațiile deschise aglomerate, în mijloacele de transport în comun, în spațiile închise, inclusiv în unitățile sanitare, în grădinițe, școli, universități.

vitarea spațiilor aglomerate fie că sunt închise sau deschise.

Spălatul mâinilor, utilizarea unui antiseptic.

Mijloacele de transport în comun și unitățile de interes public trebuie curățate și dezinfectate periodic.

Persoanele care au simptome – testare, prezentare la medic, la centrul de evaluare.

Măsurile fac parte din pachetul de responsabilitate individuală.

Controlul izolării va dispărea, dar asta nu înseamnă că dacă avem diagnostic trebuie să-i infectăm pe alții.

Spitalele vor funcționa în sistem combinat. Unitățile sanitare care au tratat până acum pacienți COVID vor trata în continuare. Avem 5.000 de pacienți COVID. Pe măsură ce numărul va scădea, spitalele vor reveni la activitatea obișnuită.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.