fbpx

La Sibiu, ”Mica Unire” a fost sărbătorită cu 6 zile mai devreme. PSD: Au vrut să plece în vacanță

Organizaţia  PSD Sibiu îi acuză pe liberali şi pe prefectul Mircea Creţu că au sărbătorit mai devreme cu aproape o săptămână ”Mica Unire”, din cauză că acum „mai-marii oraşului sunt plecaţi în minivacanţe”.

Social-democraţii descriu această situație drept „o ruşine”, relatează AGERPRES. La festivități a participat și rectorul Universității ”Lucian Blaga”.

„Sperăm ca Partidul Naţional Liberal Sibiu să înceapă să respecte istoria şi eroii neamului românesc. Să sărbătoreşti anticipat Ziua Micii Uniri în 18 ianuarie, cu şase zile înainte de data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor, să dansezi Hora Unirii şi să mergi la spectacole aniversare în altă zi pe motiv că mai-marii oraşului sunt plecaţi în minivacanţă este o ruşine! Din acest motiv, PSD nu a răspuns la invitaţia prefectului şi nu a participat, în 18 ianuarie, la acest simulacru de sărbătoare. Ne exprimăm speranţa că domnul prefect n-o să mai facă astfel de gafe, care aduc atingere demnităţii românilor”, a transmis PSD Sibiu, marţi, printr-un comunicat de presă.

La solicitarea AGERPRES în legătură cu poziţia PSD Sibiu de marţi, purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Gabriela-Elena Luca, a precizat: „Fiind zi de sărbătoare, nu intrăm în polemică cu nimeni”.

Pe 18 ianuarie, în centrul municipiului Sibiu, în faţa sediului Primăriei, prefectul Mircea Creţu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Marcel Luca, rectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, profesorul de istorie Sorin Radu, dar şi studenţi din Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” au sărbătorit Mica Unire şi au încins o horă.

Conform imaginilor publicate pe Facebook de către Prefectura Sibiu, la evenimentul din 18 ianuarie dedicat Unirii Principatelor au mai participat şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, Tiberiu Ivancea, dar şi liderul USR Sibiu, consilierul judeţean Ruxandra Cibu Deaconu.

”Prefectul județului Sibiu, domnul Mircea Dorin Crețu, a participat astăzi, 18 ianuarie 2023, la manifestările organizate cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.

Înfăptuirea Unirii Principatelor, simbolizată în dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza, la 5, respectiv 24 ianuarie 1859, ca unic domnitor al țărilor româneşti, a constituit un eveniment de însemnătate istorică, punând temelia statului român modern.
Le mulțumim pe această cale tuturor participanților, Consiliului Județean Sibiu, Primăriei Sibiu, Filarmonicii de Stat Sibiu, structurilor militare din garnizoana Sibiu, Universității „Lucian Blaga ” din Sibiu, Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu ” din Sibiu și domnului rector prof. univ. dr. habil. Sorin Radu”, a transmis instituția.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.