fbpx

Kit Anticorupție în Școală: campania elevilor din Timiș care vor să schimbe Educația

Consiliul Județean al Elevilor din Timiș a început o campanie de informare, intitulată Kit Anticorupție în Școală. Inițiatorii vor să îi informeze pe tinerii din toată țara despre drepturile pe care le au în relația cu instituțiile de învățământ. Prin vizualuri și postări pe Facebook, ei comunică lucruri elementare pe care elevii trebuie să le cunoască. Iată câteva exemple:

kit anticorupție școală

Consiliul Județean al Elevilor Timiș
Nu știai? Ei bine, te informăm noi, prin noua campanie marca #CJETM, Kit de anticorupție în școală!

Nimeni nu îți poate îngrădi accesul la educație pentru că ți-ai uitat uniforma acasă sau pur și simplu nu vrei să o porți, conform Articolului 198 din Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar.

Vrei să afli mai multe? Stai pe aproape!

kit anticorupție

”Ai dreptul la înregistrarea corectă a absențelor, așa că data viitoare când un profesor te pune absent chiar dacă tu ești în clasă, adu-i aminte de prevederea articolului 7, litera ff) din Statutul Elevului!

Rămâi alături de noi și hai să învățăm împreună cum să ne protejăm de corupția din școli, cunoscându-ne drepturile!

#CJETM

”Consiliul Județean al Elevilor Timiș își dorește ca, prin această campanie, să trezească în beneficiarii primari ai educației un profund simț civic. Scopul nostru principal este conștientizarea drepturilor și libertăților pe care elevii le au în comunitatea școlară și în afara ei, întrucât suntem de părere că dacă sistemul de învățământ va continua să se complacă în propriile-i neajusuri și atitudini abuzive, nu vom putea evolua ca societate”, au declarat, pentru Educație Privată, reprezentanții CJETM.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.