fbpx

Iulian Cristache (EDUPART): Ne vom opune categoric proiectului AUR privind uniformele

Iulian Cristache, președintele federației de părinți EDUPART, a anunțat, într-o declarație acordată Educație Privată, că organizația sa se va opune categoric proiectului prin care AUR vrea să impună obligativitatea uniformelor școlare.

Declarația acordată Educație Privată de Iulian Cristache: 

”Când vor unii, preferăm descentralizarea, când vor alții, vrem centralizare.

Cât timp e decizie la nivelul unității de învățământ, nu înțeleg de ce să decidă Parlamentul. O astfel de lege s-ar putea să se întoarcă ca un bumerang împotriva celor fără posibilități. Una e să iei haine de la second hand cu 30 de lei, și altceva este ca o uniformă completă să te coste 100 de lei. Două uniforme îți trebuie la interval de semestru, înseamnă minimum 400-500 de lei pe an. Și asta dacă ai mașină de spălat.

Este mai important codul vestimentar, comunicarea între școală și familie și elevii să meargă îmbrăcați decent.

De ce trebuie să cumpăr uniformă, când putem respectăm codul și să existe simboluri ca o eșarfă sau o agrafă, prin care să se identifice școala? Ne întoarcem în urmă cu 40 de ani, când eram îmbrăcați toți la fel.

Ne vom opune categoric acestui proiect.

Cornelia Popa Stavri, secretarul general al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, a votat, azi, în favoarea proiectului AUR care prevede ca uniformele școlare să fie obligatorii, după cum a relatat Digi 24. Votul a fost exprimat în cadrul Consiliului Economic și Social.

La începutul lunii octombrie, AUR a depus la Senat un proiect de lege privind reintroducerea uniformelor şcolare în învăţământul preuniversitar.

Iniţiativa îi are ca iniţiatori pe deputaţii George Simion şi Lilian Scripnic, anunţă formaţiunea. Iniţiatorii propunerii afirmă că ”o uniformă elimină etalarea ultimei mode, a blugilor ultimul răcnet sau a bluzelor fancy cumpărate din mall-uri, în cazul copiilor ai căror părinţi au posibilităţi financiare, în timp ce alţi copii cu posibilităţi materiale mai modeste să dezvolte complexe de inferioritate în baza a ce au sau nu, ca haine pentru şcoală”.

Iulian Cristache EDUPART

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.