fbpx

USR o invită din nou pe Ligia Deca la Parlament. Ștefan Pălărie: NU dorim un „Cîmpeanu-doi”

USR Ligia Deca

USR reia invitația adresată Ligiei Deca, noul ministru al Educației, de a veni la Parlament pentru o discuție cu membrii Legislativului. Senatorul Ștefan Pălărie spune că este dezamăgit de faptul că Deca a ignorat prima invitație și declară că partidul său nu dorește ”un ministru Cîmpeanu-doi”.

Ce spune Ștefan Pălărie:

Totuși drumul de la Ministerul Educației până la Parlament nu e așa dificil de făcut.

Sunt aproape 2 săptămâni de când am invitat-o, civilizat, pe doamna ministru Ligia Deca să vină la audieri în Parlament. Sunt dezamăgit că până acum alege același model de a ignora Parlamentul, la fel ca fostul ministru Cîmpeanu.

Sper să nu aflăm că este un tipar de comportament al acestui Guvern – după ce alți miniștri, Bode și Dîncu, au fugit de moțiunile din Parlament.

E un lucru elementar ca doamna ministru să spună în Parlament, nu doar în conferințe de presă, ce plan are, cum vrea să-l aplice și să răspundă unor întrebări. Să știm că acest ministru este real, există și nu este doar o „proiecție” a altora.

În același timp, nu poate fi acceptat un ministru de paie la educație. Am spus că NU dorim un ministru „Cîmpeanu-doi”. Cu toate acestea, în afară de cabinetul personal, doamna ministru continuă cu aceeași echipă, cu aceiași oameni care au scris și înainte proiectele de lege, cu aceiași înalți funcționari puși pe scaune importante de Cîmpeanu.

Legat și de legile educației: dacă e adevărat că noul „termen” pentru proiectele de lege este finalul lui octombrie, pentru a trece de Guvern, atunci suntem deja acolo și nu știm în continuare nimic. Iar asta nu arată bine deloc. Înseamnă că ori proiectele au fost luate copy-paste de la Cîmpeanu, ori că, prin minune, au fost preluate cele 10 de mii de amendamente. Sună a improvizație.

La așa majoritate, ne întrebăm și noi: de ce tot evită sau fug de Parlament?

USR Ligia Deca

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.