fbpx

ISMB le cere școlilor să interzică întâlnirile elevilor cu două ong-uri cu mesaje de extremă dreapta

Inspectoratul Școlar al Municipiului București le solicită școlilor din Capitală să nu organizeze evenimente în cadrul programului ”Școala Altfel”, dar nici cu alte ocazii, la care să participe reprezentanții unor organizații despre care afirmă că au mesaje de extremă dreapta.

Într-o adresă oficială, obținută de Educație Privată, ISMB precizează că face această solicitare în urma unei atenționări a Prefecturii Capitalei.

”Având în vedere solicitarea Instituției Prefectului- Municipiului București nr. 923/18.01.2024, înregistrată la Inspectoratul Școlar al Municipiului București cu nr. 1212/18.01.2024 privind participarea elevilor la seminarii și activități care au ca tematică ideologia de extremă dreaptă în cadrul activităților desfășurate în Școala Altfel și nu numai, vă solicităm:

  • Interzicerea organizării de întâlniri cu elevii la care să participe reprezentanții Asociației ”Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei” și ai Fundației ”Ion Gavrilă Ogoranu”, cunoscute pentru promovarea unor activități și mesaje specifice ideologiei de extremă dreapta.
  • Interzicerea propagării oricăror mesaje cu caracter extremist
  • Respectarea cu strictețe a prevederilor Metodologiei de organizare a Programului național ”Școala Altfel” aprobată prin Ordinul 6479/05.10.2023.”

Adresa ISMB poate fi accesată, integral, aici: 

SS_C257i_24012211320_240122_163105

Int org de înt cu ele la care să pa rep As ”Gogu Puiu și Ha Dob” și ai Fu ”Ion Ga Ogor”, cun pen pro unor act și me spec ideo și ai Fu ”Ion Ga Ogor”, cun pen pro unor act și me spec ideo

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.