fbpx

ISJ Sibiu: Ziua liberă de 2 decembrie va fi recuperată în școli, până pe 21 decembrie

Photo 10236061 / Calendar © Grublee | Dreamstime.com

Elevii și profesorii din Sibiu vor recupera ziua liberă de 2 decembrie până pe 21 decembrie, a anunțat Inspectoratul Școlar Județean, într-o informare.

În perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, elevii și profesorii nu merg la școală, fiind creată o punte de 5 zile libere.

„Întrucât ziua de 2 decembrie 2022 a fost stabilită zi liberă, potrivit HG nr. 96 din 19 ianuarie 2022, vă solicităm să întreprindeți măsurile necesare pentru ca această zi să fie recuperată până la data de 21 decembrie 2022”, se arată în informarea ISJ Sibiu, potrivit Ziare.com.

Pe pagina de internet a inspectoratului apare, de asemenea, un anunț cu privire la o informare în acest sens, însă conținutul acesteia nu este afișat public.

Cum a fost decisă ziua liberă de 2 decembrie:

Pe 19 ianuarie, Ministerul Muncii informa public, într-un comunicat:

Guvernul a stabilit ca vineri, 2 decembrie 2022, să fie zi liberă pentru salariații din instituţiile şi autorităţile publice, având în vedere că aceasta se situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform Codului Muncii, și zile de repaus săptămânal.

Decizia de a stabili zilele libere la începutul anului, pentru personalul din sistemul bugetar, a fost luată potrivit Codului Muncii, astfel încât angajatorii și angajații să își poată stabili și previziona zilele libere pentru întregul an.

Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii și nici magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 2 decembrie sau participanţilor în aceste procese.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/stock-image-calendar-image10236061

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.