fbpx

Silent Day: Târgul de Crăciun din București, adaptat timp de o zi pentru copiii cu dizabilități

foto: Ionuț Dumitru

Târgul de Crăciun din București va fi adaptat pentru copiii cu dizabilități, pe 7 decembrie. Totodată, pentru a facilita accesul micilor vizitatori, echipe ale Primăriei Capitalei se vor afla la târg pentru a răspunde cerințelor părinților, anunță primarul Nicușor Dan.

„Pentru că Târgul de Crăciun trebuie să bucure toți copiii, organizăm, în data de 7 decembrie, Silent Day în Piața Constituției, pentru copiii cu nevoi speciale. În această zi, Târgul de Crăciun va fi adaptat pentru micuții cu dizabilități senzoriale, care nu pot rezista în medii aglomerate, cu mult zgomot, muzică și jocuri de lumini.

Astfel, între orele 12.00-16.00, muzica va fi difuzată în surdină, va proveni dintr-un singur punct și nu vor fi aprinse lumini în colțuri diferite. Totodată, în intervalul orar care le este dedicat, copiii cu dizabilități pot beneficia gratuit și de atracțiile târgului: patinoar, carusel și roată. Însoțitorii copiilor trebuie să prezinte certificatul de handicap.

Pentru a facilita accesul micilor vizitatori, echipe ale Primăriei Capitalei se vor afla la târg pentru a răspunde cerințelor părinților astfel încât copiii să aibă o experiență cât mai plăcută. Totodată, dacă vizitatorii evenimentului din data de 7 decembrie au nevoie de asistență specială, îi rugăm pe părinți să sune, înainte de a ajunge, la numărul de telefon 021.9524 pentru ca împreună să găsim cele mai bune soluții pentru aceștia”, este anunțul făcut de primarul Nicușor Dan în mediul online.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.