fbpx

EXCLUSIV Ghidul pentru PNRAS va fi prezentat pe 17 octombrie. Este realizat de Ministerul Educației și Banca Mondială

Ministerul Educației va prezenta Ghidul pentru PNRAS pe 17 octombrie, anunță Corina Popa, purtătorul de cuvânt al instituției, într-o declarație transmisă către Educație Privată.

Documentul este realizat împreună cu Banca Mondială și este adresat școlilor care vor să acceseze fonduri prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar.

Declarația purtătorului de cuvânt al Ministerului Educației, integral:

În prezent, pentru prima rundă de granturi, s-au finalizat procesele de evaluare și selecție a cererilor de finanțare depuse de unitățile de învățământ, precum și procesul de contractare. Astfel, dintr-un număr de 1415 școli declarate ca fiind eligibile pentru a primi finanțare, au fost semnate 1409 contracte cu o valoare totală de 962,03 milioane lei. 6 contracte de finanțare nu au putut fi semnate, pentru că nu mai respectau criteriile de evaluare, numărul minim al elevilor din grupul țintă, școala a fost preluată de o alta școală etc.
Astfel, implementarea proiectelor este în desfășurare pentru o perioadă de 36 de luni și va cuprinde 3 ani școlari.
De asemenea, ca urmare a solicitărilor primite fie de la inspectorate, fie direct de la directorii școlilor din PNRAS, privind realizarea achizițiilor publice, nominalizarea experților în proiecte și derulare activități, pentru a sprijini implementarea contractelor deja semnate, ME elaborează împreună cu Banca Mondială un ghid de implementare adresat atât echipelor din școli responsabile cu implementarea proiectelor, cât și echipelor constituite la nivelul ISJ cu rol în a monitoriza această implementare. Ghidul va putea fi prezentat în forma finală luni, 17.10.2022.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.