fbpx

ISJ Botoșani trimite profesorii metodiști în școli, după rezultatele de la simulare

Bogdan Suruciuc, șeful ISJ Botoșani, a anunțat că inspectoratul va face o ierarhie a școlilor din județ, în funcție de rezultatele la simularea de Evaluare Națională, iar în unitățile ai căror elevi au obținut notele cele mai mici va trimite profesorii metodiști.

„Vom merge în școli cu profesorii metodiști, ca să vedem ce putem face pentru elevi, pentru a crește rezultatele. Vrem să acordăm asistență profesorilor de limba română și matematică și să remediem rezultatele în școlile în care este nevoie, în special în cele din mediul rural. În paralel, vom face planuri de remediere”, a declarat Bogdan Suruciuc, citat de Botoșani News.

Potrivit sursei citate, doar 31,30% dintre elevii care au susținut simularea de Evaluare Națională în județul Botoșani au reușit să obțină note peste 5 la proba de matematică.

Ligia Deca, ministra Educației, a anunțat, la Euronews România, că Ministerul va solicita un plan de remediere de la toate școlile care au o medie sub 7 a rezultatelor la simularea de Evaluarea Națională.

 

”În primul rând, am solicitat atunci când am făcut publice rezultatele sintetice la nivel național ca fiecare școală să organizeze sesiuni de discuții ale rezultatelor în cancelarie, dar și cu fiecare familie, în așa fel încât fiecare elev să știe ce a făcut bine, ce nu a făcut bine și ce trebuie să recupereze”, a declarat ministra, la Euronews România.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.