fbpx

Deca cere un plan de intervenție în școlile cu o medie sub 7 la simulare

Ligia Deca, ministra Educației, a anunțat, la Euronews România, că Ministerul va solicita un plan de remediere de la toate școlile care au o medie sub 7 a rezultatelor la simularea de Evaluarea Națională.

”În primul rând, am solicitat atunci când am făcut publice rezultatele sintetice la nivel național ca fiecare școală să organizeze sesiuni de discuții ale rezultatelor în cancelarie, dar și cu fiecare familie, în așa fel încât fiecare elev să știe ce a făcut bine, ce nu a făcut bine și ce trebuie să recupereze”, a declarat ministra, la Euronews România.

„De asemenea, vom solicita fiecărui inspector școlar general să realizeze împreună cu echipa un raport județean cu privire la performanța în fiecare județ.

Am văzut că unele inspectorate deja au reușit acest lucru. La Iași avem rezultate nuanțate vizavi de performanța în funcție de mediu, de tipul de școală.

Vom solicita de asemenea ca fiecare școală care are o medie a rezultatelor sub 7 să aibă un plan dedicat de intervenție la nivel școlar, în așa fel încât să putem monitoriza acest plan prin procesul de inspecție. Ne dorim să valorificăm la maximum acest timp rămas, mai ales că acum sunt zonele pentru care trebuie să insistăm pentru copii”, a mai declarat Deca pentru Euronews România.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.