fbpx

”Întâi câștigăm războiul, apoi Eurovision”- eseul despre primăvară al unui elev din Liov

Photo 89334416 © Vadreams | Dreamstime.com

Directorul Departamentului pentru Educație și Știință, Administrația Regională de Stat din Liov, Oleh Paska, a publicat, pe pagina sa de Facebook, o lucrare a unui elev din regiunea respectivă a Ucrainei. Ca răspuns la întrebarea „Ce planuri ai pentru primăvară?” elevul scrie despre victoria Ucrainei în război și la competiția muzicală Eurovision, după care spune că, în această vară, ucrainenii vor merge în Crimeea la mare.

„Mai întâi vom câștiga războiul, apoi Eurovision.

Mai târziu va fi cald și toată țara va merge în Crimeea la mare”, a scris copilul.

Din anul 2014, Crimeea se află sub ocupația Rusiei.

Inițial ferit de agresiunea armatei ruse, orașul Liov, considerat capitala culturală a Ucrainei, a devenit și el, în ultimele zile, țintă a atacurilor.

Rusia a bombardat duminică cu rachete o bază militară ucraineană în regiunea Liov, în vestul Ucrainei, situată la mai puţin de 25 de kilometri de graniţa cu Polonia şi folosită pentru exerciţii comune cu NATO, au anunţat autorităţile ucrainene, informează AFP şi Reuters.

„Ocupanţii au efectuat un atac aerian asupra Centrului internaţional pentru menţinerea păcii şi securităţii. Conform informaţiilor preliminare, ei au lansat opt rachete”, a informat administraţia regională din Liov într-un comunicat.

35 de persoane au fost ucise în atac şi 134 au fost spitalizate în urma rănilor, a informat CNN.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/stock-photo-boy-writing-paper-notebook-boy-doing-his-homework-exercises-school-education-concept-image89334416

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.