fbpx

Italia, gata să reconstruiască Teatrul din Mariupol, distrus de bombardamente

Ministrul Culturii din Italia, Dario Franceschini, a anunțat joi seara pe contul său de Twitter, că la propunerea sa Cabinetul de miniștri a acceptat să ofere Ucrainei resursele necesare pentru a reconstrui teatrul din Mariupol, relatează G4Media.

„Italia, gata să reconstruiască Teatrul din Mariupol. Propunerea mea de a oferi Ucrainei mijloacele și resursele necesare pentru a reconstrui clădirea cât mai curând posibil a fost aprobată de Cabinetul de miniștri. Teatrele fiecărei țări aparțin întregii umanități. #Patrimoniu mondial”, a scris Dario Franceschini pe contul de Twitter.

Clădirea Teatrului Dramatic din Mariupol, unde erau adăpostiți între 1.000 și 1.200 de oameni, a fost bombardată, ieri, de trupele ruse, a declarat pentru BBC viceprimarul orașului, Serhiy Orlov. Nu există informații privind victimele, autoritățile localel spunând că totul este blocat de moloz și nu se poate ajunge la acestea, mai ales că atacurile aeriene ar continua.

Cuvântul ”COPII” (дeти) era scris în fața și în spatele teatrului din Mariupol înainte de bombardament, potrivit imaginilor din satelit.

Consiliul Local a mai transmis, pe Telegram, că forţele ruse au „distrus intenţionat şi cinic” Teatrul Dramatic din centrul Mariupolului, care a fost vizat de un atac aerian.

Conform unui bilanț de la începutul săptămânii al autorităților ucrainene, peste 2.500 de oameni au fost uciși în Mariupol de la începutul războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.