fbpx

”Idee creață, aruncată populist” – Ștefan Pălărie, despre testarea antidrog în școli

Senatorul USR Ștefan Pălărie califică drept ”idee creață” propunerea ca elevii să fie testați antidrog în școli și adresează mai multe întrebări guvernanților în legătură cu acest demers.

”Ce înțeleg eu este că, după ce s-au declarat învinși de mafia și traficanții de droguri, prin gura însuși ministrului de interne Predoiu, guvernanții caută vinovați prin alte părți. În loc să își scrie demisia sau să ofere scuze.
Înainte să luăm măcar în serios așa ceva, sunt mai multe întrebări la care prefectul Bucureștiului, autorul propunerii, ar trebui să răspundă.
Cine ar urma să facă aceste testări? În baza căror studii au ajuns la concluzia că asta ar fi o strategie optimă? Îi mai întreabă cineva și pe părinți dacă sunt de acord? Ce rată de fals-pozitiv sau ce eroare ar avea testele achiziționate? Ce încredere mai pot avea copiii sau părinții într-o asemenea operațiune, după eșecul ridicol al „marii testări” anti-Covid pusă la cale de ministrul de atunci Cîmpeanu, alături de medicul Rafila? Există pur și simplu capacitatea de a testa 3 milioane de persoane sau e doar o altă afacere de „famiglie” cu teste anti-drog?”, transmite senatorul.
Sau ne mai putem întreba – în lipsa acelor studii sau strategii – ce au de gând să facă cu acele rezultate? Cum le vor folosi? Cum vor gestiona rezultatele și cazurile care ar fi depistate? S-a gândit cineva până la capăt? A numărat măcar prefectul să vadă cât de puțini medici școlari există? Sau s-a gândit măcar la nevoia uriașă la nivel național de formare și pregătire pentru consilierii școlari pe această temă – înainte să arunce cu declarația?
Mi se pare că guvernarea actuală nu vede bârna din ochi: lipsa de încredere masivă în instituții a românilor după această serie de tragedii… Să nu uităm că am ajuns aici tocmai de la tragedia unor copii spulberați pe marginea drumului, după un lung lanț de bâlbe și complicități ale instituțiilor care ar trebui să țină traficul de droguri sub control, sau măcar traficul rutier. Se aude, Poliția Română? Se aude, domnule Predoiu?
Deci, să ne spună guvernanții cum au ajuns la această idee creață, din care se vede negru pe alb că încearcă să arunce în cârca părinților, profesorilor, școlilor și elevilor o problemă gravă – traficul de droguri, pe care ei stau și îl urmăresc cu <atenție și îngrijorare>”, mai spune Pălărie.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.