fbpx

”Hrănește răceala și înfometează febra”: Mit sau adevăr?

Pe măsură ce se apropie iarna, părinții se pregătesc nu doar pentru perioada sărbătorilor, ci și de una mai puțin plăcută: sezonul de răceală și gripă. Mai ales la începutul integrării în colectivitate, teama că sănătatea micuților ar putea fi periclitată de aceste două afecțiuni este foarte frecventă. De aceea, este important să avem informații corecte, atât pentru a preveni, cât și pentru a găsi tratamentul corect. Iată câteva dintre cele mai întâlnite întrebări despre răceală și gripă, împreună cu răspunsurile date de specialiștii de la REGINA MARIA, Rețeaua privată de sănătate:

 

  1. Care este diferența dintre o răceală și gripă?

Gripă și răceala sunt cauzate de virusuri diferite. Au simptome aproape similare, deci poate fi dificil să faci diferența între ele. În general, simptomele răcelii sunt mult mai ușoare decât simptomele gripei.

 

Când ești răcit poți avea următoarele simptome:

 

Durere de gât

Nas înfundat

Rinoree

Tuse

Febra ușoară

Spre deosebire de răceală, în plus, gripa cauzează deseori:

 

Febra mare

Frisoane

Dureri musculare generalizate

Oboseală marcată

 

  1.  Există vreun sâmbure de adevăr în vechea zicală: „Hrănește răceala și înfometează febra”?

Nu. Când ai răceala sau gripă, trebuie să te asiguri că mănânci alimente sănătoase și bei multe lichide, însă nu este necesar să mănânci mai mult sau mai puțin decât de obicei.

 

Dacă vrei să citești și alte răspunsuri la întrebările despre răceală și gripă, te invităm să citești articolul de aici.

 

Rubrică susținută de REGINA MARIA, Rețeaua privată de sănătate.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *