fbpx

Grup de experți în educație din UK, mesaj către Guvern: Vara trebuie să fie pentru joacă!

Un grup de psihologi și experți în educație solicită guvernului din Marea Britanie să susțină ideea că vara trebuie să fie pentru joacă, pentru a-i ajuta pe elevii din Anglia să se refacă după stresul carantină și un an de pandemie Covid.

În loc de lecții suplimentare, școli de vară și zile de școală mai lungi, aceștia spun că elevii ar trebui încurajați să petreacă lunile următoare în aer liber, fiind activi fizic și distrându-se cu prietenii lor, relatează The Guardian.

Psihologii au raportat modificări de comportament la unii copii după prima carantină de anul trecut. După luni întregi de izolare de prieteni, unii copii au avut dificultăți să împartă lucruri și să se joace împreună, profesorii au raportat mai multe lupte și certuri, iar Ofsted a observat o scădere îngrijorătoare a capacității fizice.

În timp ce guvernul elaborează cele mai recente planuri de recuperare a educației, care urmează să fie dezvăluite în următoarele săptămâni, un grup de universitari care se numesc PlayFirstUK i-au scris secretarului educației, Gavin Williamson, solicitând un nou accent pe joacă, sănătate mintală și stare de bine, pe măsură ce copiii ies din carantină.

„Primăvara și vara aceasta nu ar trebui să fie pline de lecții suplimentare”, spune grupul de psihologi, în scrisoare. „Copiii, profesorii și părinții au nevoie de timp și spațiu pentru a-și reveni de la stresul pe care l-a pus anul trecut asupra lor.

„Ca parte a unui proces mai larg de recuperare, copiii ar trebui încurajați și susținuți să petreacă timpul în aer liber, jucându-se cu alți copii și fiind activi fizic. Acolo unde este nevoie, trebuie pus la dispoziție suport psihologic. Aceasta nu este o decizie de tip ”ori-ori”. Conexiunea socială și jocul oferă nenumărate oportunități de învățare și sunt asociate pozitiv cu realizarea academică și alfabetizarea copiilor”, afirmă experții.

Grupul a avertizat că planurile intensive de „recuperare”, destinate să ajute elevii să recupereze terenul pierdut ca urmare a pandemiei, ar putea ajunge să înrăutățească sănătatea mintală și starea de bine a copiilor și să aibă un efect negativ asupra învățării pe termen lung.

PlayFirstUK include 15 psihologi pentru copii și experți în educație.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *