fbpx

Cîmpeanu: 100.000 de profesori vor fi formați pentru pedagogie digitală

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că 100.000 de cadre didactice din România vor fi formate pentru pedagogie digitală, până la finalul anului 2024.

”Va fi lansat un apel, la începutul anului viitor, în urma căruia 100.000 de profesori vor fi formați din perspectiva pedagogiei digitale. Î n primul trimestru din anul 2023 se lansează acest apel. În ultimul trimestru din anul 2024 vor trebui să se fi derulat deja formările pentru 100.000 de profesori. Ca să formezi 100.000 de profesori sigur că ai nevoie de transpunerea în cadrul național, dar, mai ales, ai nevoie de formatori, de profesioniști care să poată să formeze acești profesori”, a declarat Cîmpeanu, la evenimentul de lansare a Raportului de țară privind literația digittală, realizat de BRIO.

”Vom lansa astăzi în consultare ghidul pentru apelul în valoare de 234 de milioane de euro, fonduri PNRR, care are ca scop digitalizarea tuturor proceselor din universitățile românești și susținerea pregătirii universităților românești pentru a identifica mai bine, mai clar acele competențe digitale, acele viitoare joburi care vor permite tinerilor noștri să răspundă aspirațiilor de dezvoltare profesională și personală, de integrare într-o societate care, cu voia noastră sau fără voia noastră, va fi mult mai digitală decât este acum. La final, vom avea cel puțin 60 de universități care vor beneficia de proiecte pentru digitalizare în valoare de aproape 3 milioane de euro până la circa 8 milioane de euro.60 de universități din 77 de universități eligibile. Universități de stat și universități private”, a mai spus ministrul Educației.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.