fbpx

Cîmpeanu: Aveam un sistem ridicol de recunoaştere a performanţei la nivel naţional. Premiile pentru olimpici, majorate

Ordonanța de urgență prin care sunt majorate premiile pentru olimpici a fost adoptată, azi, de Guvern, a anunțat ministrul Educației.

„Aveam un sistem ridicol de recunoaştere a performanţei la nivel naţional. La nivel internaţional şi nivel regional lucrurile sunt în regulă, dar premii naţionale care să pornească de la 65 de lei şi să se oprească la 150 de lei pentru un elev care a fost primul în ţară la o anumită olimpiadă au considerate ridicole de către Guvern. Pe cale de consecinţă, premiul I va fi 1000 de lei, premiul II – 700 de lei, premiul III – 500 de lei şi menţiunea – 300 de lei „, a declarat Sorin Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a precizat că a fost dublată şi alocaţia zilnică pentru cazare şi masă pentru fiecare participant la olimpiade naţionale.

„În medie sunt 20.000 de participanţi, elevi şi profesori. Dublarea de la 100 la 200 de lei pe zi alocaţie, doar alocaţia, înseamnă că, luând în calcul numărul de beneficiari, elevi participanţi, profesori însoţitori şi profesori din comisii, alocaţia zilnică pentru participarea la olimpiade este de 20.000 înmulţit cu 200 – 4 milioane de lei zilnic susţinuţi de către Guvernul României”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Acesta a mai spus că Guvernul a creat şi cadrul legal astfel încât autorităţile locale, dincolo de resursele de la buget, să poată contribui la creşterea valorii premiilor acordate elevilor care au obţinut performanţe la olimpiade.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.