fbpx

Funeriu: Dacă jumătate dintre elevii unei generații nu iau bacalaureatul nu e o tragedie

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, a afirmat, la Euronews România, că nu este o tragedie dacă jumătate dintre elevii unei generații nu promovează bacalaureatul. 

„Este gresit să ne plângem că doar 50% nu iau bacalaureatul, dacă restul de 50% ies din școală cu o profesie, o meserie bine dobândită,” a explicat fostul ministru al Educației.

„Oricine merge, de exemplu, în Timișoara, orașul meu, vede peste tot că e nevoie de forță de muncă. Principala problemă a României este lipsa forței de muncă, nu este șomaj. Și atunci, cei 16 miniștri care s-au perindat pe această funcție de când am plecat eu n-aveau decât să întărească acest învățământ profesional dual. Nu este suficient întărit și valorizat social învățământul profesional. Asta este problema numărul unu,” a adăugat Daniel Funeriu.

Examenul de bacalaureat 2022 (prima sesiune) a început, astăzi, cu probele de evaluare a competențelor, programate în intervalul 6 – 16 iunie.

Conform datelor înregistrate și transmise de comisiile județene/comisia ISMB de organizare a examenului de bacalaureat, 126.454 de absolvenți de liceu (111.329 din promoția curentă și 15.125 din seriile anterioare) s-au înscris pentru a susține probele (integral sau parțial, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare), transmite Ministerul Educației.

În anul 2021, pentru susținerea probelor scrise s-au înscris 133.663 de candidați, dintre care 114.137 de candidați din promoția curentă, respectiv 19.526 de candidați din promoțiile anterioare.
În anul 2020 s-au înscris 155.639 de candidați în prima sesiune.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.