fbpx

VIDEO Absolvenții unui liceu din Harkiv au dansat vals printre ruinele școlii

Absolvenți unui liceu din Harkiv au dansat tradiționalul vals de la sfârșit de liceu în fața ruinelor școlii bombardate de armata rusă.

Potrivit Digi 24, în urmă cu o săptămână, Volodimir Zelenski a mers în acea zonă, fiind prima dată când șeful statului a ieșit din regiunea Kiev și a reprezentat cea mai lungă deplasare făcută de la începutul războiului. În urma vizitei, după ce a văzut cu ochii lui distrugerile, Volodimir Zelenski l-a demis pe șeful serviciilor de securitate din regiunea Harkov, reproșându-i că „nu a lucrat la apărarea orașului”. 

Harkiv (Harkov în scrierea și pronunția rusă), orașul bombardat agresiv azi de Rusia, era gazda a 30 de instituții de învățământ superior și a peste 300.000 de studenți, înainte de începerea războiului.

Faptul că acest oraș era un mare centru universitar a fost menționat și de președintele Volodimir Zelenski, în discursul adresat, azi, Parlamentul European.

Harkiv este al doilea oraș ca mărime din Ucraina. Situat în nord-estul țării, este cel mai mare oraș din regiunea istorică Slobozhanshchyna. Orașul are o populație de aproximativ 1,5 milioane de oameni.

Harkiv este al doilea cel mai mare centru educațional din Ucraina și acest oraș este cunoscut drept orașul studenților și tinerilor.

Înainte de război, în oraș existau 38 de instituții de învățământ superior, inclusiv universități de stat și private, academii și institute specializate. Aproximativ 300 000 de studenți studiau și locuiau în Harkiv și aproximativ 12 000 dintre ei erau studenți străini. Posibilitățile de învățământ superior erau foarte versatile în acest centru universitar, iar studenții puteau obține studii de licență, de specialitate, de master sau postuniversitare în diverse domenii de studii, cum ar fi medicină, inginerie, artă juridică etc.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.