fbpx

Franța: Toate femeile primesc gratis anticoncepționale până la vârsta de 25 de ani, de la 1 ianuarie

Photo 141648870 / Birth Control © Jean Paul Chassenet | Dreamstime.com

În Franța toate femeile cu vârsta de până în 25 de ani vor primi gratuit anticoncepționale. Măsură anunțată pentru prima dată în luna septembrie a anului trecut de ministrul Sănătății, Olivier Veran, a intrat în vigoare de la 1 ianuarie, potrivit publicației Insider, citată de Digi 24.

De gratuitate vor putea beneficia toate fetele și femeile cu vârsta de până în 25 de ani. Măsura extinde practic un program deja existent prin care minorele aveau acces la contraceptive gratuite până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Măsura acoperă anticoncepționalele, plasturii contraceptivi, dispozitivele intrauterine și alte metode de contracepție, fiind estimat că în jur de 3 milioane de femei vor beneficia de aceasta.

Olivier Veran a declarat, în septembrie 2021, că măsura va fi introdusă din cauza declinului folosirii contraceptivelor de către tinerele care au probleme financiare, acesta urmând a costa guvernul francez în jur de 25 de milioane de euro.

„Este de netolerat ca femeile să nu se poată proteja, să nu poată folosi contracepție fiindcă este prea scumpă, dacă aleg acest lucru”, a afirmat ministrul francez al sănătății. El a precizat că implementarea acestei măsuri va costa statul francez 21 de milioane de euro pe an.

„Există o scădere a utilizării contracepției în rândul unor femei tinere și cel mai mare motiv este financiar”, a declarat Veran, la vremea respectivă, pentru France 2.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/choosing-method-contraception-birth-control-pills-injection-syringe-condom-iud-method-choosing-method-contraception-image141648870

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.