fbpx

Franța ia în considerare carantina totală. Universitățile cer suspendarea cursurilor din amfiteatre

carantină totală

Confruntat cu creșterea brutală a celui de-al doilea val de Covid-19, Guvernul din Franța pregătește activ o nouă schimbare în măsurile de combatere a epidemiei, scrie cotidianul Le Monde.
Potrivit sursei citate, președintele Emmanuel Macron a convocat un consiliu al apărării marți dimineața, în prezența premierului Jean Castex și a unor miniștri.
Scenariile evocate variază de la o întărire a carantinei de noapte – care ar putea, de exemplu, să înceapă la ora 19:00 sau să fie extinsă pe întreg teritoriul țării- la o nouă carantină totală, care ar fi mai puțin strictă decât în martie.

Între timp, Conferința Președinților de Universități din Franța (CPU) a propus suspendarea orelor de curs desfășurate în amfiteatre și consolidarea învățământului la distanță, dar a decis că închiderea instituțiilor ar reprezenta un risc de „abandonare” masivă.

Pentru a încetini răspândirea, CPU propune suspendarea prelegerilor în amfiteatru și „trecerea masivă la învățarea la distanță”.

„Trebuie să ne așteptăm la decizii dificile”, a avertizat, de asemenea, marți, ministrul de interne, Gerald Darmanin.
„La un moment dat, trebuie să luăm decizii dure, (…) ca toți vecinii noștri europeni”, a adăugat el, referindu-se la noile restricții planificate în Italia, Spania sau Republica Cehă.
Președintele consiliului științific, Jean-François Delfraissy, calificase luni situația din Franța drept „critică”, spunând că se teme că al doilea val este „mai puternic decât primul”.
Tabu în urmă cu câteva săptămâni, ipoteza carantinei totale este considerată acum o necesitate de un număr tot mai mare de oameni de știință, precum specialistul în boli infecțioase Gilles Pialoux, care a vorbit în favoarea adoptării acestei „măsuri drastice”. Pentru el, dificultatea actuală constă în dimensiunea acum „națională” a epidemiei, spre deosebire de primul val din primăvară.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.