fbpx

Franța: Doar elevii nevaccinați vor trece la învățarea la distanță, atunci când este detectat un caz Covid

Ministrul Educației Naționale din Franța, Jean-Michel Blanquer, a anunțat azi, la France Info, că, în cazul în care un caz de Covid-19 este depistat în clasă, doar elevii nevaccinați vor trece la învățarea la distanță.
Blanquer a dezvăluit o parte a protocolului de sănătate care va fi în vigoare la începutul anului școlar.

Printre măsurile anunțate, o noutate importantă pentru elevii de gimnaziu și liceu: dacă se identifică un caz de contaminare într-o clasă, elevii nevaccinați vor continua învățarea la distanță timp de 7 zile, în timp ce elevii vaccinați pot rămâne la cursurile față în față.

În ceea ce privește școlile primare, „menținem regula anului școlar trecut”, a adăugat el, declarându-se „destul de sigur că anul acesta vom avea mai puține perturbări”.

Pentru a tinde spre o rată maximă de vaccinare în învățământul secundar, 6000-7000 de centre de vaccinare vor fi desfășurate de la începutul anului școlar în școli sau în apropierea acestora, a mai spus Blanquer.

Protocolul de sănătate pentru 2021-2022 a fost publicat miercuri dimineață pe site-ul web al Educației Naționale și include „patru scenarii în funcție de patru grade de circulație a virusului”, a spus Jean-Michel Blanquer.

Ministrul educației a respins din nou ideea impunerii unui permis de sănătate pentru a intra în școală și vaccinarea obligatorie pentru profesori, așa cum este pentru alte profesii în Franța.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *