fbpx

Franța se pregătește de vaccinarea adolescenților în școli, la întoarcerea din vacanță

Vaccinarea adolescenților la revenirea în școli este un obiectiv al guvernului Franței, a anunțat premierul Jean Castex.

Vaccinarea adolescenților cu vârste cuprinse între 12-17 ani se poate face în școli, colegii și licee la începutul anului școlar, relatează BFMTV, care a preluat discursul premierului. „Vom face tot ce este posibil pentru vaccinarea adolescenților”, a asigurat Jean Castex. Această categorie va beneficia de un răgaz suplimentar pentru aplicarea permisului de sănătate, care va intra în vigoare pentru ei doar la sfârșitul lunii septembrie.

Primul-ministru a confirmat că nu va fi necesar niciun permis de sănătate pentru a reveni la școală, în ciuda apelului din partea Consiliului Superior al Sănătății Publice de a extinde aplicarea respectivului document la colegii și licee.

„Întreaga noastră strategie de la începutul crizei (…) a constat în asigurarea faptului că copiii Franței sunt educați cât mai mult posibil”, a explicat Jean Castex. „Așadar, nu vom spune acum că <Dacă nu sunteți vaccinați, vă vom priva de școală>, mai ales că unii elevi nici nu se pot vaccina”, a adăugat premierul Franței.

96% din cele 18.000 de cazuri de contaminare cu Covid-19 înregistrate marți în Franța sunt reprezentate de persoane care nu au fost vaccinate, a declarat miercuri premierul Jean Castex. Acesta a solicitat populației să accepte vaccinarea, pentru a stopa răspândirea epidemiei. „Suntem în al patrulea val”, a spus Jean Castex, precizând că numărul de contaminări a crescut cu 140% într-o săptămână.

Șeful guvernului speră că patru milioane de francezi vor primi prima doză în ultima săptămână a lunii iulie și alte patru milioane în prima săptămână a lunii august. El și-a reafirmat obiectivul de a ajunge la 40 de milioane de vaccinuri cu prima doză în Franța.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *