fbpx

Franța se pregătește de vaccinarea adolescenților în școli, la întoarcerea din vacanță

Vaccinarea adolescenților la revenirea în școli este un obiectiv al guvernului Franței, a anunțat premierul Jean Castex.

Vaccinarea adolescenților cu vârste cuprinse între 12-17 ani se poate face în școli, colegii și licee la începutul anului școlar, relatează BFMTV, care a preluat discursul premierului. „Vom face tot ce este posibil pentru vaccinarea adolescenților”, a asigurat Jean Castex. Această categorie va beneficia de un răgaz suplimentar pentru aplicarea permisului de sănătate, care va intra în vigoare pentru ei doar la sfârșitul lunii septembrie.

Primul-ministru a confirmat că nu va fi necesar niciun permis de sănătate pentru a reveni la școală, în ciuda apelului din partea Consiliului Superior al Sănătății Publice de a extinde aplicarea respectivului document la colegii și licee.

„Întreaga noastră strategie de la începutul crizei (…) a constat în asigurarea faptului că copiii Franței sunt educați cât mai mult posibil”, a explicat Jean Castex. „Așadar, nu vom spune acum că <Dacă nu sunteți vaccinați, vă vom priva de școală>, mai ales că unii elevi nici nu se pot vaccina”, a adăugat premierul Franței.

96% din cele 18.000 de cazuri de contaminare cu Covid-19 înregistrate marți în Franța sunt reprezentate de persoane care nu au fost vaccinate, a declarat miercuri premierul Jean Castex. Acesta a solicitat populației să accepte vaccinarea, pentru a stopa răspândirea epidemiei. „Suntem în al patrulea val”, a spus Jean Castex, precizând că numărul de contaminări a crescut cu 140% într-o săptămână.

Șeful guvernului speră că patru milioane de francezi vor primi prima doză în ultima săptămână a lunii iulie și alte patru milioane în prima săptămână a lunii august. El și-a reafirmat obiectivul de a ajunge la 40 de milioane de vaccinuri cu prima doză în Franța.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.