fbpx

Franța: Contracepția va fi gratuită pentru femeile sub 25 de ani

Photo 141648870 / Birth Control © Jean Paul Chassenet | Dreamstime.com

Contracepția va deveni gratuită pentru femeile cu vârsta de până la 25 de ani de la 1 ianuarie în Franța, a anunțat ministrul Sănătății din Guvernul de la Paris, Olivier Veran.

Gratuitatea va acoperi pilulele contraceptive, dispozitivele intrauterine hormonale și non-hormonale, precum și vizitele la profesioniștii din domeniul sănătății care le prescriu. Prezervativele trebuie prescrise pentru a face parte din schemă.

Implementarea acestei măsuri va costa statul francez 21 de milioane de euro pe an, a spus Véran.

Până în prezent, în Franța, femeile puteau accesa contracepția gratuit până la vârsta de 18 ani. Rata anuală a avorturilor în rândul adolescentelor din această țară cu vârsta între 15 și 18 ani a scăzut de la 9,5 pentru 1.000 de fete în 2012 la 6 în 2018.

„Există o scădere a utilizării contracepției în rândul unor femei tinere și cel mai mare motiv este financiar”, a declarat Veran pentru France 2.

„Este insuportabil faptul că femeile nu se pot proteja, nu pot avea acces la contracepție dacă doresc să facă această alegere, deoarece este prea scumpă”, a adăugat el.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/choosing-method-contraception-birth-control-pills-injection-syringe-condom-iud-method-choosing-method-contraception-image141648870

Până în prezent, în Franța, femeile puteau accesa contracepția gratuit până la vârsta de 18 ani. Rata anuală a avorturilor în rândul adolescentelor din această țară cu vârsta între 15 și 18 ani a scăzut de la 9,5 pentru 1.000 de fete în 2012 la 6 în 2018. „Există o scădere a utilizării contracepției în rândul unor femei tinere și cel mai mare motiv este financiar”, a declarat Veran pentru France 2.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *