fbpx

Franța: Contracepția va fi gratuită pentru femeile sub 25 de ani

Photo 141648870 / Birth Control © Jean Paul Chassenet | Dreamstime.com

Contracepția va deveni gratuită pentru femeile cu vârsta de până la 25 de ani de la 1 ianuarie în Franța, a anunțat ministrul Sănătății din Guvernul de la Paris, Olivier Veran.

Gratuitatea va acoperi pilulele contraceptive, dispozitivele intrauterine hormonale și non-hormonale, precum și vizitele la profesioniștii din domeniul sănătății care le prescriu. Prezervativele trebuie prescrise pentru a face parte din schemă.

Implementarea acestei măsuri va costa statul francez 21 de milioane de euro pe an, a spus Véran.

Până în prezent, în Franța, femeile puteau accesa contracepția gratuit până la vârsta de 18 ani. Rata anuală a avorturilor în rândul adolescentelor din această țară cu vârsta între 15 și 18 ani a scăzut de la 9,5 pentru 1.000 de fete în 2012 la 6 în 2018.

„Există o scădere a utilizării contracepției în rândul unor femei tinere și cel mai mare motiv este financiar”, a declarat Veran pentru France 2.

„Este insuportabil faptul că femeile nu se pot proteja, nu pot avea acces la contracepție dacă doresc să facă această alegere, deoarece este prea scumpă”, a adăugat el.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/choosing-method-contraception-birth-control-pills-injection-syringe-condom-iud-method-choosing-method-contraception-image141648870

Până în prezent, în Franța, femeile puteau accesa contracepția gratuit până la vârsta de 18 ani. Rata anuală a avorturilor în rândul adolescentelor din această țară cu vârsta între 15 și 18 ani a scăzut de la 9,5 pentru 1.000 de fete în 2012 la 6 în 2018. „Există o scădere a utilizării contracepției în rândul unor femei tinere și cel mai mare motiv este financiar”, a declarat Veran pentru France 2.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.