fbpx

Profesoara Mirela Tanc, singurul cadru didactic din România nominalizat în Top 50 Global Teacher Prize

Profesoara orădeană de limba şi literatura română Mirela Tanc, de la Şcoala gimnazială „Oltea Doamna”, a fost nominalizată în Top 50 Global Teacher Prize – cel mai prestigios premiu global din Educaţie, anunță AGERPRES.

Nominalizarea este anunțată și pe pagina de internet a competiției.

Potrivit Mirelei Tanc, ea a fost nominalizată de un profesor din Texas, care a câştigat acest premiu în anii trecuţi şi care a încurajat-o să aplice şi să trimită dovezi justificative.

Întrebată care sunt motivele pentru care a fost nominalizată în acest Top 50, Mirela Tanc, în vârstă de 47 de ani, a mărturisit că sunt foarte multe.

„În pandemie, am folosit tehnologia în mod inovativ, am creat mai multe soluţii la problemele cu care se confruntă învăţământul în acest moment, i-am învăţat pe elevi nu numai să memoreze, dar să şi gândească critic şi să folosească tot ce facem împreună în viaţa lor”, a spus ea.

„Astăzi am primit oficial confirmarea că sunt unul dintre cei 50 cei mai buni profesori din lume. Sunt onorată că România are un profesor în Top 50 Global Teacher Prize – Oscarul din Educaţie. Am fost aleasă în acest an din circa 8.000 de aplicaţii din întreaga lume, pentru felul meu de a preda altfel. Este un premiu onorant pentru ţara noastră cu atât mai mult cu cât am mai avut o singură profesoară în top 50 acum 5 ani, în 2016, Manuela Prajea, azi profesor în SUA”, a declarat joi, pentru AGERPRES, Mirela Tanc.

Mi s-au cerut foarte multe dovezi, cu premiile obţinute, activităţile derulate, dar şi dovezi ale calităţii mele ca om, inclusiv judiciare. Acum aşteptăm mai departe să vedem următoarea etapă, Top 10, când se va alege câştigătorul care va primi un milion de dolari”, a precizat profesoara.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *