fbpx

Fost director al Casei Corpului Didactic și ex-șef de ISJ, trimis în judecată de Parchetul European

foto: Facebook/ Alexandru Dumbravă

Fost director al Casei Corpului Didactic Sibiu și fost șef al ISJ Sibiu, Alexandru Dumbravă (PNL) a fost trimis în judecată de Parchetul European pentru fraudă din fonduri europene, pentru un prejudiciu de 164.373 de lei, aproximativ 34.500 de euro.

Actualul viceprimar al Sibiului este acuzat de procurorii europeni că a intenționat să obțină pe nedrept suma totală de 3,35 milioane de lei, aproximativ 700 de mii de euro, din care prejudiciul efectiv produs a fost de 164.373 de lei, aproximativ 34.500 de euro, relatează Turnul Sfatului.

În perioada martie – octombrie 2019, în calitate de director al Casei Corpului Didactic, Alexandru Dumbravă „a folosit și prezentat la nivelul Organismului Intermediar Program Operațional Capital Uman în cadrul a 4 proiecte cu finanțare europeană nerambursabilă mai multe documente și declarații false și inexacte la nivelul CCD Sibiu, având ca urmare obținerea pe nedrept în perioada mai – noiembrie 2019 de fonduri din bugetul Uniunii Europene”, se arată în Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale.

În această acțiune sunt vizate proiectele „EDICA – Educație Dezvoltare Instituțională Capacitate Administrativă” și „Fii practic – mergi la școală!”, potrivit sursei citate.

„S-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Dumbravă Alexandru Petru sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosire de documente și declarații false, inexacte sau incomplete având în vedere obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene”, precizează Ordonanța.

 Jurnaliștii de la Turnul Sfatului precizează că au încercat să obțină un punct de vedere, însă Alexandru Dumbravă nu le-a răspuns solicitărilor.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.