fbpx

„Facem curățenie lună în jurul școlilor”, anunță Primăria Sectorului 2

Primăria Sectorului 2 anunță că, înainte de începerea noului an școlar, angajații săi fac „curățenie lună ” în jurul școlilor din sector.

Instituția enumeră și alte demersuri în sprijinul activității educaționale.

Anunțul făcut de Primăria Sectorului 2:

📣 Pregătirile pentru deschiderea noului an şcolar sunt în toi.

🫧 🧹 Facem curățenie lună în jurul şcolilor din Sectorul 2. Printre alte măsuri, în această săptămână, între 4-8 septembrie, derulăm un program dedicat de curățenie – spălăm carosabilul şi trotuarele din jurul școlilor.

🏫 Curăţăm în profunzime, mecanizat, cu utilaje, carosabilul şi trotuarele din jurul a 95 de şcoli, grădiniţe și licee, astfel încât să ne asigurăm că elevii pornesc la drum într-un nou an școlar într-un mediu cât mai civilizat și mai puțin poluat.

👉 Ce alte decizii benefice am luat pentru elevii din Sectorul 2 în ultima vreme 👇:

🔝 Am majorat alocarea financiară pentru Programul Şcoala după Şcoală la 40 lei/zi/elev, faţă de 35/lei/zi în trecut. În total, în jur de 3.000 de elevi din 16 şcoli din Sectorul 2 vor beneficia de o masă caldă şi de servicii educaţionale şi de supraveghere, de luni până vineri, până la ora 18:00.

🔝 Dotăm 56 de școli din Sectorul 2 cu echipamente IT și mobilier modern. La sfârşitul lunii iulie am semnat un contract de 57 de milioane de lei din PNRR pentru viitorul copiilor noștri. Banii vor fi folosiți pentru digitalizarea a 821 săli de clasă cu echipamente TIC, dotarea a 35 de laboratoare de informatică, dotarea cu mobilier a 659 de săli de clasă, de la preşcolar la liceu, cu echipamente noi care să înlocuiască mobilierul mai vechi de 5 ani, echiparea cabinetelor şcolare, cabinetelor psihopedagogice şi a laboratoarelor de ştiinţe şi înfiinţarea unora noi, precum şi pentru echiparea a 10 ateliere de practică.

🔝 Să nu uităm că anul acesta am alocat 286.8 mil. de lei din bugetul local pentru educaţie, aşadar vom continua să investim în reabilitarea şi modernizarea şcolilor din Sectorul 2. Totodată, avem în vedere şi curţile unităţilor de învăţământ deja modernizate. 21 de mil. de lei au fost direcţionaţi în 2023 pentru amenajarea şi modernizarea curţilor de şcoli.

🧑‍🏫🧑‍🎓 Educaţia este prioritară în Sectorul 2 şi vrem să oferim copiilor cele mai bune condiţii pentru studiu!

#primăriasectorului2
#sector2
#educatie

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.