fbpx

Excremente de soareci găsite de Protecția Consumatorului la cantina unui liceu

foto: Facebook

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au dat o amendă de 15.000 de lei şi un avertisment, după ce au găsit, printre altele, produse expirate și excremente de şoareci la cantina unui liceu din Timișoara.

Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură şi Agricultură „Casa Verde” a fost închisă temporar.

„Au fost identificate materii prime cu data limită de consum depăşită, stare termică schimbată; agregate frig neigienizate, cu depuneri de gheaţă, şi materii prime fără ambalaje originale şi fără elemente de identificare. Nu se monitorizează temperatura la spaţiile frig, tavan şi pereţi cu exfoliere de zugrăveală ca urmare a infiltraţiilor; excremente de rozătoare în blocul alimentar; cuptoare şi vesele neigenizate corespunzător şi strat de grăsime arsă. În spaţiul de depozitare vesela avea excremente de rozătoare, iar în lista meniu nu se menţionează produsele cu potenţial alergen”, a transmis Mihai Alin Gubandru, comisar şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Vest, potrivit News.ro.

În urma controlului au fost date o amendă în valoare de 15.000 de lei şi un avertisment.

„Au fost dispuse următoarele măsuri complementare: oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor constatate – cantina; oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme”, a precizat Gubandru.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.