fbpx

EXCLUSIV Învățătorii și diriginții nu vor mai solicita informații cu privire la profesia părinților

Photo 17245205 © Lsaloni | Dreamstime.com

Învățătorii și diriginții nu vor mai solicita informații cu privire la locul de muncă, ocupația sau profesia părinților, prevede o informare semnată de secretarii de stat Radu Szekely și Sorin Ion și transmisă, azi, inspectoratelor.

Educație Privată a obținut documentul și îl prezintă integral:

Către Inspectoratele Școlare Județene/ ISMB

În atenția directorilor unităților de învățământ preuniversitar de stat și particulare

Începând cu anul școlar 2021-2022, profesorii diriginți și învățători nu vor solicita, colecta și prelucra informații cu privire la locul de muncă, ocupația sau profesia părinților/ reprezentanților legali ai elevilor.

Respectând prevederile GDPR și prevederile Legii nr. 190 din 18 iulie 2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE), în fila corespunzătoare a catalogului școlar, vor rămâne necompletate rubricile dedicate locului de muncă al părinților, dacă aceste rubrici sunt prevăzute. Această solicitare vine în sprijinul asigurării echității și egalității de șanse, indiferent de contextul social și de statutul socio-economic al familiei. 

Profesorii diriginți și învățători vor completa, după uzanță, rubricile referitoare la adresa și numărul de contact al părinților/ reprezentanților legali ai elevilor. 

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-woman-write-pen-paper-isolated-image17245205

Respectând prevederile GDPR și prevederile Legii nr. 190 din 18 iulie 2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE), în fila corespunzătoare a catalogului școlar, vor rămâne necompletate rubricile dedicate locului de muncă al părinților, dacă aceste rubrici sunt prevăzute. Această solicitare vine în sprijinul asigurării echității și egalității de șanse, indiferent de contextul social și de statutul socio-economic al familiei. Începând cu anul școlar 2021-2022, profesorii diriginți și învățători nu vor solicita, colecta și prelucra informații cu privire la locul de muncă, ocupația sau profesia părinților/ reprezentanților legali ai elevilor. diriginții

4 comments

  1. Ivan Catalin spune:

    Nu cred ca este o mare realizare..daca se doreste se poate afla locul si ocupatia parintilor ….nu cred ca asta este atat de important,sunt alte lucruri care ar trebui reglate .Avem impresia ca facem nu stiu ce ,dar de fapt” inauntru ne mănâncă leopardul”

  2. Liliana Vasile spune:

    Nu se mai cereau de mult. Si nu cereau profesorii si invatatorii. Cerea secretariatul, ca asa trebuia., sarcina de la inspectorat. Asa ca titlul este prost ales.

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.