fbpx

Primul centru de vaccinare pentru elevi și profesori se deschide în Complexul Educațional Laude-Reut

Primul centru de vaccinare împotriva COVID-19, destinat elevilor și cadrelor didactice, va fi înființat în București, în Complexul Educațional Laude-Reut, instituție cu tradiție în învățământul privat din România. 

Potrivit unui comunicat transmis către Educaţie Privată de unitatea de învăţământ, demersul, de maximă importanță în contextul pandemic actual, va fi marcat printr-un eveniment de amploare, care va avea loc pe 30.08.2021, de la ora 14.30, cu susținerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) București, prin doamna director executiv Oana Nicolescu, și a Centrului Național de Vaccinare (CNCAV), cu prezența domnului doctor Valeriu Gheorghiță, coordonatorul centrului. La evenimentul ce se va desfășura pe aleea pietonală din Piața Leul Ierusalimului din Capitală, vor fi prezenți, alături de elevi, părinți și personal didactic din cadrul Complexului Educațional Laude-Reut, și oficiali ai ministerelor Educației și Sănătății, diplomați și reprezentanți ai mediului de afaceri.

„În contexul pandemic actual și în urma experienței unui an școlar dificil cauzat de pandemia de coronavirus, suntem cu toții conștienți de importanța vaccinării pentru prevenirea îmbolnăvirii și pentru reluarea activităților zilnice în condiții cât mai apropiate de normalitate. De asemenea, știm cu toții cât de benefic și de important este, atât pentru elevi, cât și pentru profesori, actul educațional desfășurat față în față. De aceea, facem toate eforturile ca, în anul școlar ce urmează să înceapă, toți elevii și cadrele didactice să se bucure în siguranță de prezența fizică în sălile de clasă, declară Tova Ben Nun-Cherbis, fondatoare și președinte al Complexului Educațional Laude- Reut.

 

Centrul de vaccinare, primul deschis într-o instituție de învățământ preuniversitar, va funcționa în cabinetele medicale existente în incinta școlii Laude – Reut. Vaccinarea va fi realizată de către cadre medicale specializate puse la dispoziție de DSP București, cu respectarea tuturor normelor de siguranță sanitară care se impun în acest sens.

 

Cunoscând importanța vaccinării pentru reluarea cursurilor din băncile școlii, dar și din dorința de socializare, de regăsire cu profesori și colegi, după o absență de aprope un an, o parte dintre elevii Complexului Educațional Laude-Reut s-au vaccinat împotriva COVID – 19 încă de la finalul anului școlar 2020-2021. 

„Emma este un copil responsabil. Ne-am informat și a decis că vrea să se vaccineze și am rezolvat acest aspect. Sperăm din tot sufletul să nu mai existe școală online anul acesta și să convingeți cât mai mulți elevi să se vaccineze, astfel încât să fim cu toții în siguranță”, spune Adriana Roibu, mama unei eleve de clasa a VIII-a, din cadrul Laude-Reut.

În campania de vaccinare a Complexului Educațional Laude-Reut vor avea oportunitatea să se înscrie pentru a fi vaccinați împotriva COVID- 19, în afară de profesori și elevi cu vârsta de peste 12 ani, și părinții și bunicii care locuiesc la aceeași adresă, în contextul în care, așa cum subliniază domnul doctor Valeriu Gheorghiță, „este important să promovăm conceptul de imunizare la nivelul întregii familii, deoarece există riscul că un copil care se infectează să transmită virusul membrilor familiei

Despre Complexul Educațional Laude-Reut

Complexul Educațional Laude-Reut este o instituție privată de învățământ, una dintre școlile de elită din România. A fost înființată în anul 1997 sub denumirea de Școala Lauder-Reut, cu sprijinul Ronald S. Lauder Foundation. De la bun început, misiunea sa a fost revitalizarea și păstrarea moștenirii culturale evreiești și a limbii ebraice în diaspora europeană, devastată de Holocaust și de anii de regim comunist.

În 2018, Școala Lauder-Reut a devenit Complexul Educațional Laude-Reut. Școala este autorizată ca instituție de învățământ bilingv, cu predare în română și engleză, pentru toate nivelurile de învățământ, de la grădiniță la ciclul liceal, având în prezent un efectiv de aproximativ 500 de copii.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.