fbpx

Szekely, secretar de stat: C.N. Ghe. Șincai nu se mută mâine și nu va fi evacuat forțat

Colegiul Național Gheorghe Șincai nu va fi evacuat mâine, în absența unei decizii a Consiliului de Administrație al școlii, a declarat pentru Educație Privată secretarul de stat Radu Szekely. Declarația lui Szekely vine în contextul în care Primăria Sectorului 4 a trimis către Colegiu o solicitare de a elibera spațiul până vineri, 22 iulie, la ora 12:00.

Declarația lui Radu Szekely, integral:

”Colegiul Național Gheorghe Șincai nu se mută mâine. Demersurile făcute de primarul Băluță sunt pentru respectarea legii și a deciziei Consiliului Local. În absența unei hotărâri a Consiliului de Administrației a școlii, liceul nu va fi evacuat forțat, însă Ministerul cată printr-o soluție de mediere să găsim un spațiu unde să se poată reloca. În primul rând e vorba de siguranța elevilor, există o expertiză tehnică potrivit căreia liceul e în grad de risc seismic 2 și există și alte vulnerabilități. E normal să găsim o locație alternativă, unde elevii să își poată desfășura activitatea temporar, în siguranță,, în timp ce primăria va face lucrările de consolidare, până când problemele vor fi rezolvate.

Odată ce lucrările vor fi efectuate, elevii vor reveni în școală. Nu s-a pus niciodată în discuție demolarea școlii, iar legislația actuală nu permite schimbarea destinației unei clădiri din rețeaua școlară, fără avizul Ministerului Educației. Este și o clădire monument istoric, în proprietatea CGMB. 
Am solicitat directorului Colegiului să trimită ministerului o listă cu condițiile minime necesare pentru funcționarea școlii în altă clădire.
CONTEXT

Directorul Colegiului Gheorghe Șincai a fost somat, printr-o adresă semnată de Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, să predea prin proces verbal amplasamentul clădirii, în termen de 3 zile, până vineri, 23 iulie.

Educație Privată a obținut documentul de somație.

Puteți citi adresa, aici:

Adresa Primarie S4_47080

Judecătoria Sectorului 4 București a respins, pe 17 februarie, cererea de evacuare a Colegiului Național Gheorghe Șincai, formulată de primarul Daniel Băluță. Decizia a fost contestată la apel și a fost confirmată definitiv.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.