fbpx

Cîmpeanu: Elevii vor primi măști de protecție de la școală

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat, astăzi, într-o conferință de presă, că elevii vor primi măști de protecție de la unitățile școlare, iar autoritățile se vor asigura că există stocuri suficiente.

„Este o problemă la care trebuie să răspundem. Suntem asiguraţi (…) că nu vom avea probleme din perspectiva numărului de măşti disponibile. Se discută acum de diferenţierea între măşti medicale pentru adulţi şi măşti medicale pentru copii. E vorba de dimensiuni, dar masca va rămâne obligatorie nu numai pentru că pandemia nu s-a încheiat, dar avem şi această creştere a numărului de cazuri, care este îngrijorătoare, şi vor trebui, atâta vreme cât ţinem şcolile deschise până la 6 la mie, vor trebui şi măsuri compensatorii. Nu introducem alte măsuri, dar insistăm pentru respectarea strictă a măsurilor deja cunoscute, purtarea măştii de protecţie, distanţarea adecvată, reguli de igienă şi aerisire spaţii de învăţământ”, a declarat Sorin Cîmpeanu, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Întrebat dacă va exista posibilitatea ca Guvernul să asigure măştile de protecţie gratuit în şcoli, el a spus că printr-un efort cumulat s-a reuşit adunarea unui număr semnificativ de astfel de măşti la nivelul judeţelor.

„Printr-un efort cumulat, autorităţi centrale şi autorităţi locale, efort cumulat peste care s-a suprapus şi mediul socio-economic, Ministerul Educaţiei a încheiat mai multe contracte de donaţie şi sponsorizare prin care au ajuns în judeţe sute de mii de măşti. Sunt convins că din aceste trei surse împreună nu va fi o problemă existenţa măştii de protecţie în şcoli. Ne vom asigura că la nivelul fiecărei şcoli există un stoc suficient de măşti de protecţie pentru ca elevii să poată beneficia de ele”, a declarat Cîmpeanu.

Totodată, ministrul a explicat, întrebat în acest sens, că obligativitatea purtării în şcoli a măştilor de protecţie medicale, nu şi a celor textile, este o propunere făcută de Ministerul Sănătăţii, care are în vedere „consolidarea protecţiei sanitare, atât pentru elevi, cât şi pentru cadre didactice”.

„Există cu siguranţă o serie de explicaţii tehnice pentru diferenţierea mască textilă, mască medicală, parametrii în care nu o să intru, pentru că excede limitelor de competenţă ale Ministerului Educaţiei”, a completat Cîmpeanu.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.