fbpx

EU ȘI LUMEA: Cum zboară avionul?

Avionul reprezintă una dintre cele mai importante și spectaculoase invenții ale omenirii.

Cum decolează și se mențin în zbor aceste mașinării grele, încărcate cu sute de oameni și bagajele lor? Cum reușește avionul să învingă legea gravitației? Acesta este subiectul celui mai recent episod din seria EU ȘI LUMEA. Răspunsul, aici:

 

Asociația ”EU ȘI LUMEA”, condusă de jurnalista Livia Dilă, a lansat un proiect de popularizare a științei prin spoturi video, destinate copiilor între 6 și 14 ani.

Obiectivele Asociației EU ȘI LUMEA, prin acest proiect, sunt apropierea elevilor cu vârsta între 6-14 ani de știință, lămurirea simpatică și simplă a unor fenomene, creșterea înțelegerii lumii înconjurătoare prin spoturi educative cu durata de 2-3 minute.

Știința popularizată asigură timp de calitate în jurul acestor spoturi educative, o coeziune a familiei, subiecte care să le deschidă orizontul copiilor, dar și să le lămurească părinților anumite aspecte.

Prin aceste spoturi educative putem obține o atitudine mai implicată față de școală, în activitățile școlare, o curiozitate în creștere față de știință, satisfăcută de exemplele prezentate.

Copiii înțeleg de ce este bună învățarea, la ce folosesc cunoștințele lor în viață, care este legătura între teorie si realitate. Profesorii, de asemenea, pot folosi acest instrument la clasă”, explică reprezentanții Asociației.

Potrivit acestora, rezultatul este creșterea nivelului de înțelegere a faptelor științifice specifice timpului în care trăim: ”Acum, aproape 40% dintre elevii români suferă de analfabetism științific, adică nu înțeleg noțiuni simple de Chimie sau Fizică.

Procentul crește la peste 70%, pentru că deși cunosc doar operații elementare, nu știu să le folosească în situații concrete, de viață.”

Citește și

EU ȘI LUMEA: Cum reușește un smartphone să ne localizeze?