fbpx

Elon Musk și Grimes au schimbat numele copilului: din „X AE A-12” în „X AE A-Xii”

Magnatul sud-african Elon Musk şi actuala lui parteneră de viaţă, cântăreaţa Grimes, şi-au surprins fanii atunci când au decis să îşi numească primul lor copil „X AE A-12”, însă legile din statul american California i-au obligat să renunţe la acest prenume total neobişnuit, relatează ediţia online a cotidianului spaniol El Pais, citat de AGERPRES.

Elon Musk şi Grimes au fost nevoiţi să schimbe ortografia prenumelui copilului, având în vedere că legile din California interzic ca numele să includă cifre. Potrivit legii, numele înscris în certificatul de naştere trebuie să reflecte „cele 26 de litere ale alfabetului englez”, dar poate include un apostrof sau ghilimele.

Prin urmare, cei doi părinţi s-au văzut nevoiţi să bată în retragere şi au decis să schimbe ultima parte a numelui şi să folosească cifre romanice, astfel încât copilul a fost înscris: „X AE A-Xii”.

Elon Musk arată cum se pronunță corect numele:

CONTEXT

X Æ A-12” a devenit un trend pe Twitter după ce Elon Musk și cântăreața Grimes au spus că acesta este numele primului lor copil, anunța Digi FM, în urmă cu câteva săptămâni.

Numele neobișnuit a fost dezvăluit chiar de proprietarul firmei Tesla, după ce a fost întrebat de un admirator pe Twitter.

”X, variabila necunoscută Æ, cum scriu eu în limba elfă
AI (dragoste și/sau Inteligenă Artificială)
A-12 = predecesorul lui SR-17 (avionul nostru preferat). Fără arme, fără apărare, doar viteză. Grozav în luptă, dar neviolent.
+ (A=Arhanghel, cântecul meu favorit)”, a scris ea pe Twitter.

Despre Elon Musk

Elon Reeve Musk (născut pe 28 iunie 1971) este un inginer, designer și proiectant industrial, antreprenor tehnologic și filantrop. Este un cetățean al Africii de Sud, al S.U.A. (unde a trăit în cea mai mare parte a vieții și trăiește în prezent) și Canada. Musk este fondatorul, directorul general și inginerul șef al SpaceX; co-fondator, director executiv și arhitect de produs al Tesla, Inc. fondatorul The Boring Company, co-fondator al Neuralink; și co-fondator și inițial co-președinte al consiluilui de administrație al OpenAI.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.